Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γιαούρτι, μέλι, μπανάνα: κουτάλι ή καλαμάκι;

της Μαριάννας Μπούτου Συνταγέςγιαούρτι, μπανάνα, μέλι, πορτοκάλι

Μπορεί το «από Σεπτέμβρη δίαιτα» να λεγόταν ελαφρά τη καρδία όλο το καλοκαίρι (και δώσ' του τα μεζεδάκια παρέα με το ούζο και να σου τα μεταμεσονύχτια παγωτά), όμως ο δείκτης της ζυγαριάς και τα κουμπιά των τζιν που δεν κλείνουν όσο και αν ζοριστούμε, έριξαν τα κορίτσια της παρέας στη γνώριμη, στενάχωρη κατάσταση της φθινοπωρινής δίαιτας. Πρωινό και βραδινό ίδιο για όλες: γιαούρτι, μία μπανάνα και από πάνω λίγο μέλι να ψευτογλυκαίνει τη θλίψη μας. Χθες, όπως το κοίταζα απογοητευμένη μέσα στο μπολ, αποφάσισα να σπάσω τη μονοτονία και να το ρίξω στο μπλέντερ μαζί με λίγο πάγο, κάτι σαν λάσι με μπανάνα και μέλι. Η γεύση της μπανάνας υπερίσχυε, οπότε έστυψα ένα πορτοκάλι που πάντοτε ισορροπεί τα πράγματα. Γευστικότατο - γρήγορα άφησα στην άκρη το κουτάλι και πήρα καλαμάκι!

Photo: shutterbean.com
Photo: shutterbean.com

(Ποσότητα αρκετή για δύο μεγάλα ποτήρια)

  • 1 φλιτζ. γιαούρτι (6 κ.σ.)
  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
  • 5 - 6 παγάκια
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι, κατά προτίμηση φρεσκοστυμμένος
  • κανέλα ή λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Photo: shutterbean.com
Photo: shutterbean.com

Παίρνω το γιαούρτι, την μπανάνα, τον χυμό, το μέλι, τον πάγο και σπεύδω στο μπλέντερ. Τα αδειάζω εκεί και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσέχοντας να ενωθούν μεν αλλά να προκύψει ρόφημα χυλώδες, όχι νερουλό. Αν παραείναι αραιό, μία κουταλιά γιαούρτι ακόμα, διαφορετικά, αν είναι πολύ σφιχτό, στύβω ένα πορτοκάλι και το προσθέτω.

Photo: shutterbean.com
Photo: shutterbean.com

3 - 4 παγάκια σε κάθε ποτήρι, καλαμάκια παχουλά και απευθείας σερβίρισμα.

Photo: shutterbean.com
Photo: shutterbean.com

Από πάνω, λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη ή την, λιγότερο δυσεύρετη στα ντουλάπια μας, κανέλα. Και αυτή είναι μόνο η αρχή: με βάση το γιαούρτι και το μέλι, ξεκίνησα να αντικαθιστώ τα υλικά ανάλογα με τα κέφια και ό,τι βρίσκω πάνω - πάνω στη φρουτιέρα. 

[Η Μαριάννα Μπούτου είναι φίλη bostanistas]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'