Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πέντε αστέρια: θες μπισκοτάκι;

του Δημήτρη Μπούτου Κάντο μόνος σουμπισκότα, σοκολάτα, τυρί, μπέικον

Σήμερα τα θέλω αλμυρά, λεπτά και κριτσανιστά, σαν κρακεράκια, να τα αλείψω με κατσικίσιο τυρί. Αύριο πάλι τα θέλω σοκολατένια και φουσκωτά, να μυρίζουν σοκολάτα αληθινή και μπόλικη. Κι όταν παραγλυκαθώ, θα καταφύγω στην πάστα ελιάς, το τυρί και το μπέικον, για να τα χαρώ μαζί με τη βραδινή μου μπίρα. Για όλα τα κέφια προβλέπουν οι bostanistas και ο κατάλογος με τα μπισκότα μας μακραίνει σταθερά, όλο και πιο νόστιμος.

Για ταραμοσαλάτες, μαλακά τυριά και κάθε λογής αλείμματα η Λεονί Σταφυλά έχει τα τραγανά της κρακεράκια, ό,τι πρέπει για ορεκτικό καλωσόρισμα - μήνες ολόκληρους μένουν ανέπαφα σε αεροστεγές δοχείο.

Μέσα στην πρωινή της φούρια η Πάολα Τζιούστι προλαβαίνει και φουρνίζει στα πεταχτά παλιομοδίτικα μπατόν σαλέ, που τα εκτιμούν δεόντως τα κορίτσια στη βραδινή τους μάζωξη, δίπλα στο παγωμένο κρασί. Σε πιο robust τόνους, τα αγόρια απαντούν με τυρί και μπέικον, ετοιμάζοντας αφράτα μπισκότα, τους καλύτερους μπυρομεζέδες.

Η Αναστασία Λαμπρία βρίσκει, όχι άδικα, το ζύμωμα ψυχαμοιβό και προνοεί για νύχτες λιγούρας και αγρύπνιας με τα μυρωδάτα καντουτσίνι εκ Τοσκάνης, μπουκίτσες παιχνιδιάρικες. Αμύγδαλο σχεδόν σε κάθε δαγκωνιά - όχι πως δεν ταιριάζουν και για βουτιές στον πρωινό διπλό εσπρέσο.

Βάλθηκε να μας την φέρει η Αλέκα Κυφιώτη: Βλέπεις τα χειροποίητα παλμιέ της κι ενώ κάνεις όρεξη για μαρμελάδες και σοκολατένιες κρέμες στη γέμισή τους, σου προκύπτει πάστα ελιάς που δεν απογοητεύει βέβαια ούτε στο ελάχιστο. Έγιναν ανάρπαστα, λέει, στον μπουφέ της γιορτής της και δεν αναρωτιέσαι γιατί.

Ο Σεπτέμβρης προχωρά, ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελιά, κατά το παλιό παιδικό τραγουδάκι, μαθητούδια και μαμάδες περνάνε μέρες δύσκολες. Ιδέες σωτήριες δια χειρός Λαμπρία και Σταφυλά: Cookies μαστιχωτά, τραγανά στις άκρες και μαλακά στο εσωτερικό, που μπαίνουν στα σακίδια και φέρνουν χαμόγελα σε παιδιά και παιδάκια. Η Λεονί Σταφυλά παραδέχεται τον εθισμό της σε καθετί σοκολατένιο και αφού τα μπισκότα της, με μπόλικη σοκολάτα και αμύγδαλα, δοκιμαστούν και εγκριθούν από αυστηρότατη επιτροπή δεκάχρονων, γεμίζουν τον πάγκο της κουζίνας.

Σιγά μην τελειώσαμε εδώ: «μπισκότα» πληκτρολογήστε στο πεδίο της αναζήτησης και δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'