Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Εύκολη κολοκυθόπιτα με ανθότυρο

της Μαρίας Τσέκου Συνταγές

Μια εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιττα απο τη Μαρία Τσέκου της Ηλιόπιττας.


Υλικά:

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κιλό κολοκύθια (πράσινα)
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο


Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι -στο χοντρό μέρος του τρίφτη- και το σοτάρουμε για λίγο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκύθια που επίσης έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Σοτάρουμε για πολύ λίγο, γιατί δεν θέλουμε να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο αλάτι (λίγο γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την απαλή γεύση του ανθότυρου), τον λεπτοκομμένο μαϊντανό και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε.


Σε ένα ταψάκι Νο 28 περίπου, στρώνουμε 3-4 φύλλα, αλείφοντάς τα με λίγο λάδι. Στρώνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Προσέχουμε ώστε τα κάτω φύλλα να καλύπτουν και τα πλαϊνά μέρη του ταψιού. Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια σύμφωνα με το μέγεθος που θέλουμε.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, βγάζουμε την πίτα όταν θα έχει ροδίσει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'