Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αλμυρά μεταμφιεσμένα σε γλυκά II: τσιζκέικ

της Αλέκας Κυφιώτη Συνταγέςτσιζκέικ, τυρί, γιαούρτι

Να το και το δεύτερο κόλπο μου: Μετά τα μπισκότα παλμιέ, που έμοιαζαν γλυκά αλλά μόνο γλυκά δεν ήταν, ο μπουφές του πάρτι είχε και τσιζκέικ αλμυρό, επίσης μεταμφιεσμένο, από το οποίο δεν έμεινε ούτε γωνίτσα. Ιδού:

Για τη βάση:

  • 2 πακέτα κριμ κράκερς
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 3 - 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για την κρέμα:

  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 200 γραμ. ανθότυρο
  • 1 ½ κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμ. τυρί ροκφόρ
  • 1 μέτριο αχλάδι

Για το τελείωμα:

  • 200 γραμ. θρυμματισμένα κάσιους αλμυρά

Θρυμματίζουμε τα κράκερς στο μούλτι, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί που ανοίγει από το πλάι με κλιπ. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 °C για 8'-10'.

Αναμειγνύουμε στο μούλτι τα υλικά της κρέμας και τα στρώνουμε πάνω στη βάση αφού έχει κρυώσει. Σ' αυτή τη φάση, καλό είναι να βάλουμε το ταψί στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες πριν σερβίρουμε. Εγώ συνήθως το κάνω από την προηγούμενη και έτσι το αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο. Έτσι κόβονται καλύτερα τα κομμάτια.

Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ανοίγουμε το ταψί από το πλάι και μεταφέρουμε με προσοχή την αλμυρή τούρτα σε επίπεδη πιατέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα κάσιους, τα οποία καλό είναι να τα έχουμε προηγουμένως καβουρντίσει για 2-3 λεπτά σε τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλέκας Κυφιώτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'