Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Mastiqua: χιώτικο ανθρακούχο με μαστιχόνερο

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόνταμαστίχα, Mastiqua, ανθρακούχο

Τα χιώτικα σκευάσματα με βάση τη μαστίχα δείχνουν εσχάτως να εχουν την τιμητική τους: μετά τη μαστίχα - σόδα Χιώ επανερχόμαστε στο είδος, για ένα εξαίσιο ελληνικό ανθρακούχο νερό με μαστιχόνερο. Το 2013 κατετάγη ανάμεσα στα τέσσερα δημοφιλέστερα προϊόντα σε όλη την Αμερική και μνημονεύεται ως φίνα ελληνική εκδοχή νερού πρόσθετης αξίας, όπως συνηθίζεται να ονομάζονται όσα συσκευασμένα ποτά έχουν βάση το νερό κι ενισχύονται με γεύσεις ή βιταμίνες. Ο λόγος για το Mastiqua από την ευρηματική εταιρεία Concepts ΕΠΕ.

Ιθύνων νους ο Δημήτρης Steinhauer, που επηρεασμένος από την παγκόσμια τάση προς τα ανθρακούχα και αρωματικά νερά, αποφάσισε να αξιοποιήσει τη χιώτικη μαστίχα ως βάση για ένα ελληνικό προϊόν τέτοιου τύπου - κάπως έτσι γεννήθηκε το Mastiqua. Πιλοτικά εμφανίστηκε στις αγορές τον Φεβρουάριο του 2012, η καλή υποδοχή όμως το έφερε στα ράφια και επισήμως στις αρχές του 2013. 

Η βασική του ιδέα; Μία από τις πολυτιμότερες χρήσεις της μαστίχας είναι να βράζει σε νερό και στη συνέχεια να πίνεται ως έχει ή να αναμειγνύεται με μέλι προσφέροντας τα μέγιστα στον οργανισμό. Και λίγη επιστήμη: τούτη η διαδικασία βαπτίσματος νερού σε μαστίχα φέρει το 99% των επουλωτικών και χωνευτικών ιδιοτήτων της. Το δε μαστιχόνερο είναι προϊόν μιας μεθοδικής διαδικασίας απόσταξης με ατμό από την οποία προκύπτει ένα 100% υδατικό, φυσικό απόσταγμα μαστίχας. Ούτε ζάχαρη, ούτε κάποια γλυκαντική ουσία για το Mastiqua, ωστόσο εύγευστο και εξόχως ωφέλιμο.

Από την ίδια εταιρεία διακινούνται αρκετά ακόμη καλούδια που διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας, πρωτοστατούντος του λικέρ Skinos. Η αμερικάνικη αγορά ήταν η πρώτη μεγάλη είσοδος, όμως πολλά υποσχόμενη είναι και η εμφάνισή του στη Μέση Ανατολή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς, ως μη αλκοολούχο ποτό, συνάδει με τις θρησκευτικές επιταγές αυτών των χωρών ενώ η μαστίχα σαν υλικό είναι, λόγο γεωγραφικής θέσης και της εγγύτητας στη Μεσόγειο, γνώριμο στον εκεί πληθυσμό. Έμφαση δίνεται ασφαλώς και στις μεγάλες δυτικές ευρωπαϊκές αγορές (βλέπε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία).

Η αυξημένη ζήτηση τούτη τη χρονιά οδήγησε και σε αύξηση της παραγωγής κατά αρκετές χιλιάδες και δεν είναι λίγες οι τουριστικές μονάδες που διαθέτουν το Mastiqua αποτελώντας πρώτης τάξης σημείο προβολής του, χάρη στον αυξημένο αριθμό των επισκεπτών. Κίνηση στρατηγική, ιδίως για την καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε.

Σημεία αναγνώρισης του Mastiqua: η καλόγουστη φιάλη, εφάμιλλη της φήμης του, και η τονωτική, χωνευτική και δροσερή γεύση του, ταιριαστή με όλων των ειδών τα κοκτέιλ. Εξίσου απολαυστικό και μόνο του, δεν στερείται τίποτα από άλλα δημοφιλή ανθρακούχα.

Περισσότερα γύρω από το χιώτικο ανθρακούχο στην πληρέστατη ιστοσελίδα του mastiqua.com/gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'