Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σαββατιανό, ο θησαυρός των Μεσογείων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα καβούρια του ναυτικού

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςκαβούρια, κεφαλοτύρι

Είναι δύσκολη υπόθεση να είσαι κόρη ναυτικού. Ζηλεύεις και τον αέρα που αναπνέει, τόσο απλά. Όταν τον ρωτώ για τις γυναίκες στα λιμάνια, υπεκφεύγει με μαγικό τρόπο. Πότε βρίσκει μια ιστορία για κύματα θεριά, πότε μια άλλη για φτωχά παιδάκια στην Αφρική που πηδούν στο πλοίο για να κλέψουν τρόφιμα και το πλήρωμα κάνει πως δεν τα βλέπει. Όλες αληθινές, αλλά μακριά απ’ τον στόχο μου να μάθω αν μας απατάει μάνα... και κόρη!

Photo: houstonfoodie@Flickr
Photo: houstonfoodie@Flickr

Την τελευταία φορά που τον ρώτησα, μου είπε «Θα σου φτιάξω κάτι να φας» και έφυγε προς την κουζίνα. «Καραβίσιο σάντουιτς» σκέφτηκα με απογοήτευση, μέχρι που οι πρώτες μυρωδιές άρχισαν να φτάνουν στο δωμάτιό μου.

Καβούρια τηγανητά με κεφαλοτύρι

Υλικά:

  • 6 μεγάλα καβούρια (κατά προτίμηση θηλυκά)
  • 4 αυγά
  • ½ κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε καλά τα καβούρια, αφαιρούμε το κέλυφος και τα κόβουμε στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι (με προσοχή!). Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα σκεύος τα αυγά και ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μέσα στο μείγμα βουτάμε τα καβούρια.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι στη φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, ρίχνουμε μέσα τα καβούρια και τα τηγανίζουμε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Σε 5 (το πολύ) λεπτά είναι έτοιμα και σερβίρονται ζεστά.

Ο τηγανητός κάβουρας ταιριάζει και με ούζο... αλλά η κρητική τσικουδιά είναι η κρητική τσικουδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'