Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φτιάχνω πάστα κόκκινης, καυτερής πιπεριάς

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςπιπεριές, τυροκαυτερή

Έχω φυτέψει στον κήπο δυο ρίζες μόνο απ’ αυτές. Αλλά είναι αρκετές για όλη τη χρονιά. Χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, σε φαγητά, αν σας αρέσουνε τα καυτερά, ή στην τυροκαυτερή. Μια ακόμα ιδέα είναι να το χρησιμοποιήσετε σαν ντιπ καυτερό για ωμά λαχανικά, πάνω σε μοτσαρέλα ή με κριτσίνια.

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινες καυτερές πιπεριές (τις κάπως μεγάλες για να μπορούν να καθαριστούν)
  • 1 ή 2 κεφάλια σκόρδο ψημένο
  • 2 - 3 σφηνάκια ξύδι
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Ψήστε τις πιπεριές στη σχάρα απ’ όλες τους τις μεριές. Καθώς τις βγάζετε, τοποθετήστε κατευθείαν σε μια σακούλα τροφίμων και κλείστε την για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει η φλούδα και να αφαιρεθεί εύκολα. Στο μεταξύ, ψήστε και τα σκόρδα ολόκληρα - πλυμένα μεν αλλά ακαθάριστα - κι απ’ τις δυο μεριές μέχρι να μαλακώσει η ψίχα τους. 

Ξεφλουδίστε και ξεσποριάστε τις πιπεριές με υπομονή (και οπωσδήποτε με γάντια που να μη τα διαπερνά η κάψα της πιπεριάς, αλλιώς από γάντια της μιας χρήσης η κάψα θα περάσει στα χέρια σας). Βάλτε τες στο μούλτι και πολτοποιήστε τες μαζί με την ψίχα των σκόρδων (η ψίχα βγαίνει εύκολα απ’ το κάθε δόντι χωριστά, πιέζοντάς το).  

Προσθέστε το ξύδι, το αλάτι και γεμίστε μικρά αποστειρωμένα βάζα. Τα μικρά σε χωρητικότητα βάζα είναι εύκολα στη χρήση τους, δεδομένου ότι δεν μπορείτε έτσι κι αλλιώς να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες από αυτή την καυτερή πάστα.

Για να κρατήσει περισσότερο χρόνο και να μη χάσει την ψητή γεύση της η πιπεριά, κάντε το εξής: προθερμάνετε το φούρνο στους 100 °C και βάλτε μέσα τα βαζάκια, κλειστά, με τα (μεταλλικά οπωσδήποτε, όχι πλαστικά) καπάκια τους και ψήστε τα για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα εκτός ψυγείου. Κρατάνε πολύ καιρό αλλά όταν τα ανοίξετε, χρειάζονται ψυγείο και μια μικρή στρώση λαδιού για προστασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'