Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στο μπαλκόνι, ξανά: λεμονάδα με καρπούζι

της Μαριάννας Μπούτου Συνταγέςλεμονάδα, καρπούζι, χυμός

Ήταν να μη γίνει η αρχή... άπαξ και βγήκαμε στο μπαλκόνι με αφορμή τη γλυκόξινη λεμονάδα μου, η μάζωξη της παρέας λίγο πριν τις 10 κάθε βράδυ καθιερώθηκε. Η επανάληψη όμως απαιτεί και ποικιλία: «Πάλι με φράουλα έφτιαξες;», ακούστηκαν τα πρώτα παράπονα - πειράγματα και βάλθηκα να εντυπωσιάσω. Μετά τις φράουλες, σειρά είχε το καρπούζι, σε λεμονάδα με σόδα και λίγη βότκα. Κάτι σαν γρανίτα γαργαλιστική λόγω σόδας και χαλαρωτική εξαιτίας του αλκοόλ - ιδίως μετά το τρίτο ή τέταρτο ποτήρι.

Photo: livepretty.com
Photo: livepretty.com

Τα απαραίτητα για 3 μεγάλα ποτήρια λεμονάδας:

  • 1 φέτα καρπούζι κομμένη σε κύβους (περίπου δύο φλιτζ. σε ποσότητα)
  • 6 κ.σ. χυμός λεμονιού (2 λεμόνια στυμμένα)
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 100 γραμμ. βότκα
  • σόδα

Ξεκινώ με το σιρόπι: σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αδειάζω ένα ποτήρι νερό και τα δύο ποτήρια ζάχαρης. Τα ζεσταίνω μέχρι την πρώτη βράση, ώσπου να πήξει το σιρόπι και αποσύρω από τη φωτιά. Κόβω το καρπούζι σε κύβους και αφαιρώ όλα τα κουκούτσια - ή, έστω, όσα περισσότερα μπορώ, χρειάζεται μεγάλη υπομονή - και στύβω τα λεμόνια. Τα σουρώνω για να απομακρύνω και τα δικά τους κουκούτσια, δεν έχουν θέση στο ποτό.

Σ' ένα βαθύ μπολ ρίχνω το καρπούζι, τον χυμό των λεμονιών, 4 μεγάλες κουταλιές από το σιρόπι και τη βότκα. Με τη ράβδο του μπλέντερ τα ανακατεύω μέχρι να γίνουν λείο διάλυμα που θυμίζει γρανίτα. Διαλέγω μια βαθιά κανάτα, βάζω μπόλικο πάγο, αδειάζω τη λεμονάδα να φτάσει ως τη μέση της και αφήνω περίπου τρία δάχτυλα από το χείλος τα οποία συμπληρώνω με σόδα.

Καλό ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα και απευθείας στα ποτήρια. Κόβω μερικά ακόμα μικρά κομμάτια καρπούζι και τα μοιράζω σε κάθε ποτήρι μαζϊ με φέτες λεμονιού, για να κερδίσω και τα βλέμματα.

Κι αν στην παρέα βρεθούν νεαροί φίλοι, απλώς παραλείπετε τη βότκα για χάρη τους, θα είναι εξίσου γευστική και δροσερή.

[*Η Μαριάννα Μπούτου είναι φίλη bostanistas]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'