Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Simply greek, η επιστροφή: γλυκό ή αλμυρό;

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόντασάλτσες, πατέ, μαρμελάδες, έλληνες παραγωγοί

Τα "απλώς ελληνικά" βαζάκια (κατά κόσμον Simply Greek) σε ό,τι έχει να κάνει με κοκκινωπές σάλτσες, τουλάχιστον στο δικό μας σπίτι, έχουν την πρωτοκαθεδρία. Μετά την ανακάλυψή τους, σπανίως ο τρίφτης συναντά πλέον τη ντομάτα, μιας που μόλις με 3 ευρώ έχεις ό,τι συνδυασμό της λαχταρήσεις: με σκόρδο, με βασιλικό, ελιές, μελιτζάνα, μαυροδάφνη.

Τα Simply Greek έχουν ήδη συστηθεί μέσω των bostanistas, όμως το μεράκι και οι ασταμάτητοι πειραματισμοί της Έλλης και του Μανόλη κάνουν την γκάμα να αυξάνει και να πληθύνεται με ενδιαφέρουσες νοστιμιές, «τα καμάρια τους», όπως τα αποκαλούν, που αξίζει κανείς να επανέλθει.

Γλυκό ή αλμυρό, δηλαδή μαρμελάδες ή σάλτσες και πατέ; Γιατί να δυσκολευτείς να επιλέξεις όταν μπορείς - κυρίως λόγω χαμηλού κόστους - να τα έχεις όλα; Μαρμελάδες για όλα τα γούστα:
φράουλα με βασιλικό, ροδάκινο με δυόσμο, στα πιο καλοκαιρινά, και - η δική μου αγαπημένη- πορτοκάλι με γλυκάνισο. Το μόνο που χρειάζεσαι για να τις χαρείς είναι λίγο φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί. Παρότι γλυκιές, τα βότανα και τα μπαχαρικά τις ταιριάζουν άψογα με τυρί, αλλαντικά, πουλερικά και κρέας χοιρινό. Η ακριβότερη; 3,20 ευρώ! Υβρίδιο, κάπου μεταξύ μαρμελάδας και πατέ, το σύκο με το καρύδι, που χάρη στο βαλσάμικο γίνεται πιο αλμυρό και “ζητάει” ψωμοτύρι για να το πλουτίσει.

Οι νέες είσοδοι στα αλμυρά υπεράνω περιγραφής. Πρώτη η τοματορακομελιά, σάλτσα με ντομάτα και ρακόμελο που γλυκίζει ό,τι περιχύνει ζεστή είτε κρύα. Τα καλύτερά της; Οι χοιρινές τηγανιές και το μοσχάρι κατσαρόλας. Για καυτερά γούστα - αλλά πολύ καυτερά - υπάρχει η φλογερή πιπεριά με γεμάτη γεύση. Η καλύτερη της εκδοχή, όταν συναντά τηγανητές πατάτες ενώ πριν από λίγες μέρες την δοκιμάσαμε σε σπιτικό σουβλάκι - έξοχη!

Η φέτα δεν θα μπορούσε να λείπει απ' το παιχνίδι: με παντζάρι και δυόσμο, ξιδάτη γεύση και ροζ ανοιχτό χρώμα ή με σπανάκι· στην ουσία μια σπανακόπιτα σε βαζάκι. Τώρα, στην κορυφή του καλοκαιριού, μ' ένα πακέτο κρακεράκια και κάποιο από τα αλμυρά αυτά ντιπ, εξασφαλίζεις μεσημεριανό πρώτης τάξης, νοστιμότατο και προπάντων ελαφρύ.

Σε πιο σκοτεινούς τόνους έρχεται η μαύρη ελιά με καρύδι. Με κομματάκια μεγαλούτσικα μέσα, να κρατάνε στο δόντι, είναι πολτός ιδεώδης για πίτσες, πράσινες σαλάτες αλλά και συντροφιά ταιριαστή για μαλακά τυριά: φρυγανισμένο χθεσινό ψωμί, λίγο ανθότυρο ή κατίκι και μια κουταλιά της σούπας από τούτο. Ψωμοτύρι περιωπής!

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα Simply Greek προϊόντα και τους τρόπους επικοινωνίας με τους καλοφαγάδες Έλλη και Μανόλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους simplygreek.gr. Όσο για τα σημεία που τα βρίσκει κανείς εν Αθήναις: στους Συμπέθερους (Πλατεία Εξαρχείων, Στουρνάρη 14 και Νοταρά), στο Τρεις και εξήντα στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 31) όπως και στο Green Garden (Γρηγοριου Ε’ 9, Παλλήνη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'