Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στο ψυγείο ΙΙ: μους από ζουμερά ροδάκινα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμους, ροδάκινο

Παραλυμένοι από τη ζέστη και τον κάματο της βιωτής, το μόνο που επιθυμούμε είναι δροσερές γλυκιές μπουκιές. Ιδού:

Photo: veggieonapenny.com
Photo: veggieonapenny.com

Μους από λαχταριστά ροδάκινα

  • 4 πολύ ώριμα, ζουμερά και ωραία ροδάκινα
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 

  • 2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγύ (χειροποίητη κατά προτίμηση, δεν είναι τίποτα: χτυπάμε παγωμένη κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη)
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
  • 
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

  • φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ή δυόσμου για το στόλισμα

Πρώτα ξεφλουδίζω και κόβω τα ροδάκινα σε μέτρια κομμάτια και τα ανακατεύω μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Κατευθείαν στο ψυγείο για μία ώρα. Μετά μ' ένα πιρούνι λιώνω τα ροδάκινα και φυλάω ξεχωριστά το μυρωδάτο ζουμί που προέκυψε.

Σ' ένα δεύτερο μικρότερο μπολ ενώνω την κρέμα με τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού (είναι το προσφιλέστερό μου) και τον χυμό από τα ροδάκινα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει βελούδινη και λεία. Ρίχνω μετά στην κρέμα τα λιωμένα ροδάκινα και δουλεύω απαλά με το χέρι ώστε να γίνουν ένα.

Μοιράζω σε μπολ και κατευθείαν στο ψυγείο. Προτού την φάμε, στολίζω με τα φύλλα της μέντας για να σπάσει το φως του δειλινού μέσα στο μπολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'