Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: όλα σε ένα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρονάδα, ντοματίνια, βασιλικός

Καμμιά φορά βαριέσαι τόσο πολύ που ακόμα και το σούρωμα των μακαρονιών σου φαίνεται δουλειά (άσε που μπορεί να 'ναι άπλυτο το μοναδικό σουρωτήρι). Και θες ως διά μαγείας όλα να μπουν σε μία και μόνη κατσαρόλα χωρίς άλλα συμπράγκαλα από δίπλα να πιάνουν τον τόπο: να μπουν ωμά και να βγουν μαγειρεμένα, ελκυστικά, χορταστικά και νόστιμα. Είναι από τις ευχές που πραγματοποιούνται. Το μόνο που χρειάζεται, πέρα από τα υλικά, είναι ένα σκεύος και σωστό μέτρημα.

Photo: lottieanddoof.com
Photo: lottieanddoof.com

Η ποσότητα δεν είναι τυχαία: επιλέχτηκε με γνώμονα τα βαθιά τηγάνια των σπιτιών. Παραπάνω ποσότητα θα χωρούσε μόνο σε επαγγελματικά σκεύη. Γι' αυτό υπολογίστε ότι είναι για δύο, ανυπόμονους τεμπελάκους.

  • 350 γρ. λινγκουίνι
  • 350 γρ. ντοματίνια στρογγυλά ή βελανίδια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή παραπάνω αν τα θέλετε πολύ καυτερά
  • κάμποσα φύλλα φρέσκα βασιλικού, κομμένα με το χέρι
  • 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο και επιπλέον για το τέλος
  • φυσικό αλάτι και πιπέρι απ’ τον μύλο
  • 4 ½ κούπες νερό
  • φρεσκοτριμμένο τυρί για το τελείωμα

Επιλέγω λοιπόν το βαθύ τηγάνι ή απλωτή κατσαρόλα με κάθετα τοιχώματα. Μετράω το νερό και εμβαπτίζουμε (στο κρύο νερό) μακαρόνια, ντοματίνια, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, βασιλικό, λάδι, πιπέρι. Ανάβω τη φωτιά στο φουλ.

Photo: lottieanddoof.com
Photo: lottieanddoof.com

Καθώς βράζει, ανακατεύω συχνά. Αυστηρά 9 λεπτά. Τα λινγκουίνι θα είναι αλ ντέντε και η μακαρονάδα δεν θα 'ναι ζουμερή. Ραντίζω με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί όταν θα τα 'χω μεταφέρει στη γαβάθα του σερβιρίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'