Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεζέδες για Μουντιάλ: μακαντάμια απ' την Αυστραλία

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΜουντιάλ, ξηροί καρποί

Τα μακαντάμια είναι οι ξηροί καρποί-σύμβολα της Αυστραλίας, η οποία καλύπτει το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Εκτός από νόστιμα, είναι και γεμάτα ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Τα βρίσκουμε σε καταστήματα ξηρών καρπών κι όταν έχουμε παρέα, μπορούμε να τα ψήσουμε και να τα αρωματίσουμε με διάφορα μπαχαρικά.

Photo: djfoodie.com
Photo: djfoodie.com

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

Απλώνουμε τα ωμά μακαντάμια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, κουνώντας κάθε τόσο το ταψί, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε απο το ταψί κι όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά που μας αρέσουν, όπως πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κάρι, σκόνη τσίλι κλπ.

Συνδεύουν θαυμάσια τα ποτά μας - και γαρνίρουν τις σαλάτες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'