Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεζέδες για Μουντιάλ: Γκουακαμόλε απ' το Μεξικό

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΜουντιάλ, μεζές, guacamole

Το Γκουακαμόλε είναι από τα γνωστότερα μεξικάνικα ορεκτικά – και κάθε φορά που το φτιάχνω δεν περισσεύει ίχνος. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και η επιτυχία του είναι εγγυημένη, αρκεί τα αβοκάντο να είναι νόστιμα και ώριμα. Η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι η κλασσική, με την προσθήκη ντομάτας.

Guacamole
(για 2 φλυτζάνια)

  • χυμός από μισό λεμόνι
  • δύο μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • μία μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 - 3 σταγόνες Tabasco
  • μισό κουταλάκι αλάτι

Βάζουμε τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπωλ. Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και βγάζουμε τη σάρκα με κουτάλι. Την ρίχνουμε στο μπωλ με το λεμόνι και λιώνουμε με πηρούνι (το μίγμα δεν πρέπει να είναι κρεμώδες). 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπωλ αεροστεγώς με πλαστικό και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα για να δέσουν οι γεύσεις. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τσιπς καλαμποκιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'