Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεζέδες για Μουντιάλ: Pimento cheese απ' τον αμερικάνικο Νότο

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΜουντιάλ, μεζές, τυρί, pimento cheese

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, υπάρχουν τόσες συνταγές για Pimento cheese όσες και οι οικογένειες του αμερικάνικου Νότου, απ ’όπου και προέρχεται το δημοφιλέστατο αμερικανικό άλειμμα. Είναι απλούστατο, νοστιμότατο και σερβίρεται με ψωμί και κρακεράκια, αλείφεται σε τοστ, μπαίνει σε χάμπουργκερ ή γεμίζει ντομάτες και βραστά αυγά.

Photo: storyofakitchen.com
Photo: storyofakitchen.com

Pimento Cheese (για 3,5 φλυτζάνια)

  • 400 gr. τυρί τσένταρ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • μία σταγόνα Worcestershire sauce
  • μία σταγόνα Tabasco
  • μισό φλυτζάνι μαγιονέζα
  • 3-4 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε το τυρί, το σκόρδο, την Worcestershire, το Tabasco και τη μαγιονέζα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν αλλά όχι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε το μίγμα σε μπωλ και ανακατεύουμε τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί από τις πιπεριές για να γίνει πιο κρεμώδες το μίγμα. Αν τοποθετηθεί σε αεροστεγή βάζα, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

*Φτιάξτε περισσότερο απ' όσο νομίζετε ότι πρέπει, διότι έχει την τάση να εξαφανίζεται ταχύτατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'