Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Καλό Πάσχα με υπέροχα εδέσματα!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βόλτες με ξύλινα ποδήλατα

της Χριστίνας Ταχιάου ποδήλατο, Coco-mat, ξύλο

Προχθές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είδα, ξαφνικά, μπροστά μου ένα ποδήλατο από ξύλο! Μακρύ, ψηλό, κομψό, ελκυστικό, προκλητικό. Έψαξα αμέσως την ιδιοκτήτριά του κι έπεσα επάνω στο νέο πρωτότυπο σχέδιο της Coco - Mat.

Φωτο: Σπύρος Αμοιρόπουλος
Φωτο: Σπύρος Αμοιρόπουλος

Το ποδήλατο είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε από την ομάδα της ΑΚΤΟ υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Σκουρογιάννη. Ο σκελετός, η σέλα και τα πετάλια είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς, οι τροχοί φυσικά είναι από λάστιχο και οι ακτίνες μεταλλικές. Δεν έχει φρένα αλλά την παλαιομοδίτικη «κόντρα». Έχει δυο ταχύτητες που αλλάζουν αυτόματα! Είναι χειροποίητο και κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Όλα τα μέρη του είναι ανακυκλώσιμα.

Είναι καθαρά ποδήλατο πόλης και θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στο Ντίσελντορφ, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Coco – Mat. Στο τέλος Οκτωβρίου, το αργότερο, θα έχει βγει στην παραγωγή. Ήδη η εταιρία παίρνει παραγγελίες ενώ το ποδήλατο μπορεί να γίνει customized: να επιλέξει ο πελάτης να βάλει φρένα ή σχάρα ή κάτι ξεχωριστό.

Η εταιρία φιλοδοξεί να κατασκευάσει στο μέλλον ένα εργοστάσιο ξύλινων ποδηλάτων. Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει στην Ξάνθη συνέδριο για τους αγοραστές – πρεσβευτές του ποδηλάτου, όπου επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά.

Φωτο: Σπύρος Αμοιρόπουλος
Φωτο: Σπύρος Αμοιρόπουλος

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται βελτιώσεις στο ποδήλατο για να βελτιστοποιηθεί η λειτουργικότητά του ενώ στα μελλοντικά σχέδια είναι να ενισχυθεί η σέλα με κοκοφοίνικα και φυσικό καουτσούκ, ώστε να είναι πιο άνετη. Επίσης σχεδιάζεται και η «σπαστή» εκδοχή του, με σκοπό η μεταφορά του να γίνεται πολύ πιο εύκολα.

Η τιμή πώλησης θα φτάνει τα 1.500 ευρώ (με το ΦΠΑ) ενώ με τις προσθήκες φρένων, σχάρας κλπ αναμένεται να φτάνει στα 1.760. Οι πρώτοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στα οικολογικά ξενοδοχεία της Coco – Mat.

Πληροφορίες στο coco-mat.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'