Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεζέδες για Μουντιάλ: βραζιλιάνικα τυροψωμάκια

της Γκέλης Βούρβουλη Συνταγέςμεζές, ποδόσφαιρο, Μουντιάλ, ψωμί, τυριά

Ενόψει Μουντιάλ, αρχίζουμε από σήμερα το ειδικό αφιέρωμα στους ποδοσφαιρικούς μεζέδες που θα συνοδεύσουν τις απογευματινές, βραδινές και νυχτερινές μεταδόσεις από τη Βραζιλία. Κι επειδή η διοργανώτρια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλου παίζει στην πρεμιέρα με την Κροατία, ο πρώτος μεζές του αφιερώματος είναι τα βραζιλιάνικα τυροψωμάκια.

Photo: cynthiapresser.com
Photo: cynthiapresser.com

Το πιο δύσκολο μέρος της παρασκευής των Pão-de-queijo είναι η προμήθεια του αλευριού ταπιόκας, το οποίο είναι αναντικατάστατο συστατικό της συνταγής και πωλείται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα μπαχαρικών. Κατά τα άλλα, τα τυροψωμάκια Βραζιλίας φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα – και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα.

Pão-de-queijo

(για 30 ψωμάκια)

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι ταπιόκας
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • ¾ φλυτζανιού σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ¾ φλυτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¼ φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (σε χοντρό τρίφτη)
  • έξτρα παρμεζάνα (σε ψιλό τρίφτη) για γαρνίρισμα
  • φόρμες φούρνου για μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το αλεύρι της ταπιόκας, τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το αλάτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 40 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

Τοποθετούμε σε μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε αργά και προσεκτικά τα τυριά.

Ψεκάζουμε φόρμες για μάφινς με σπορέλαιο, μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες και πασπαλίζουμε με έξτρα παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 20-22 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'