Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το πάρτυ των εκλογών

του Δημήτρη Μπούτου μεζεδάκια, πάρτυ

Φτάνει η μεγάλη Κυριακή των εκλογών κι ενώ οι περισσότεροι έχουν κατά νου μακρόσυρτες πληκτικές συζητήσεις, πολύωρες τηλεοπτικές μεταδόσεις «από τον παλμό της κάλπης» και αναρίθμητα exit polls, ο δικός σου εγκέφαλος τα μεταφράζει όλα σε αφορμή για μάζωξη και πάρτυ. Άλλωστε όσο η καθημερινότητα δυσκολεύει, τα φιλικά καλέσματα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Τα μεζεδάκια των bostanistas θα έχουν ασφαλώς την τιμητική τους και η ψηφοφορία για τα νοστιμότερα μόλις ξεκινά:

Εν αρχή τα ξηροκάρπια. Όχι όμως στεγνά και αδιάφορα - απευθείας από τη σακούλα - παρά φροντισμένα: σκορδάτα, περασμένα από το τηγάνι και αρωματισμένα. Η Αναστασία Λαμπρία μας έχει δείξει τον τρόπο.

Photo: italianchips.com
Photo: italianchips.com

Μπόλικα κριτσίνια, ελαφριά και τραγανά, όπως τα συνηθίζει η Μαρία Τσέκου για το αναγκαίο τσιμπολόγημα μπροστά από την τηλεόραση εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Photo: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr
Photo: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr

Πάντοτε επίκαιρη η ταραμοσαλάτα της Λεονί Σταφυλά, έχει πια καθιερωθεί σε κάθε μας μάζωξη, για συνεχείς βουτιές με τα κριτσίνια ή φέτες ψωμιού.

Photo: racheleats.wordpress.com
Photo: racheleats.wordpress.com

Εναλλακτικά, ζουμερή ιδέα, η σάλτσα πεπερονάτα του Φιλάρετου Ψημμένου. Όση περισωθεί, μπαίνει στο βαζάκι και φυλάσσεται για έναν σωρό μαγειρέματα. 

Όσο η βραδιά περνά και η αγωνία για τα αποτελέσματα κορυφώνεται, η όρεξη ανοίγει, οπότε έρχεται η ώρα των εκλογικών μακαρονάδων, όπως μας τις ετοίμασε τις τελευταίες Πέμπτες η Αναστασία Λαμπρία: με φαρφάλες, σπαράγγια, ρόκα και κολοκύθια ή πιπεριές, κουνουπίδι και μελιτζάνες; Σκάφες από μακαρόνια και ποσότητες γενναίες, να χορτάσουν όλοι.

Photo: fionasjapanesecooking.blogspot.gr
Photo: fionasjapanesecooking.blogspot.gr

Για τους αληθινά πεινασμένους, φουρνιστά κεφτεδάκια και καραμελωμένα λουκάνικα με τον τρόπο του εργένη.

Photo: athoughtforfood.net
Photo: athoughtforfood.net

Πολύτιμη η συνδρομή του και στα τυροπιτάκια: εύκολα, αφράτα - με μια μόνο φουρνιά πολλοί θα χορτάσουν. Κι επειδή θα εξαφανιστούν σε μόλις λίγα λεπτά, η ευκολότερη τυρόπιτα ας βρίσκεται στον φούρνο για παν ενδεχόμενο.

Κάθε αναμέτρηση έχει αναπόφευκτα τους πικραμένους της, αναγκαία λοιπόν η σοκολατόπιτα αλα Έβελυν Φώσκολου, έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά. Ή μήπως το παλιό, καλό μας σάμαλι υπό τις οδηγίες της Αμαλίας Λογαρά;

Για τους αναποφάσιστους, τα άπαντα των μεζέδων των bostanistas βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ. Καλή όρεξη και ψήφο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'