Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το σνακ των εκλογών

του Δημήτρη Μπούτου Συνταγέςτυρί, πίτσα, αυγά, ντομάτα, αλλαντικά

Το νέο έφτασε πριν λίγες μέρες και μαζί του έφερε τη γνώριμη - λίγο ως πολύ σε όλους μας - γκρίνια. Ούτε ένας ούτε δύο, μα τρεις φίλοι από την παρέα θα βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο της περιοχής, όχι σαν απλοί ψηφοφόροι παρά ως μέλη εφορευτικής επιτροπής. Μιας που τούτο το καθήκον φυγείν αδύνατον, συμπονετικοί και καλοφαγάδες όπως είμαστε όλοι, σκεφτήκαμε να ετοιμάσουμε για χάρη τους ένα τυρένιο, ζουμερό σνακ, μεταξύ πίτσας και ομελέτας. Μπορεί να μη τους απαλλάξει από το μονότονο εκλογικό έργο, μα σίγουρα θα κάνει τη διαδικασία κατά τι νοστιμότερη.

Photo: minimalistbaker.com
Photo: minimalistbaker.com
  • 5 αυγά
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • μια χούφτα σπανάκι
  • 5 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • μαλακό τυρί της αρεσκείας μας
  • 3-4 φέτες πεπερόνι (ή όποιο αλλαντικό προτιμούμε)
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο

* Ασφαλώς μόνο ο τρόπος ετοιμασίας παραμένει σταθερός. Οι εναλλαγές των υλικών και οι αυξομειώσεις τους, καλοδεχούμενες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και διαλέγουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα στρογγυλό πυρέξ - με το καπάκι του, παρακαλώ. Το βάζουμε να ζεσταθεί.

Ζεσταίνουμε παράλληλα ένα ρηχό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να κάψει, σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και, ένα λεπτό πριν τα αποσύρουμε, το πέρασμά τους από τη φωτιά κάνουν και τα φύλλα του σπανακιού - μόνο όμως για ένα λεπτό. Περιχύνουμε τότε τα ανακατεμένα αυγά πάνω στα λαχανικά και αδειάζουμε επιμελώς το μίγμα στο σκεύος του φούρνου, πασπαλίζοντας με τυρί, προσθέτοντας την περίπου σάλτσα ντομάτας και τέλος μοιράζοντας φέτες πεπερόνι σε όλη του την επιφάνεια. 5 λεπτά ψησίματος αρκούν.

Photo: minimalistbaker.com
Photo: minimalistbaker.com

Αν ωστόσο η οικοσκευή μας περιλαμβάνει ένα βαρύ μαντεμένιο τηγάνι, μπορούμε με το ίδιο να ολοκληρώσουμε και το σοτάρισμα και το ψήσιμο. Αναγκαίο το καπάκι όπως και να 'χει, για να διατηρηθεί η πολύτιμη υγρασία. Ξεφουρνίζουμε - δεν περιμένουμε να κρυώσει - γρήγορα σε ένα απλωτό πιάτο και απευθείας στο τραπέζι (στη δική μας περίπτωση μπήκε σε ανθεκτικό σκεύος και έφυγε για τους φίλους που τόσο το χρειάζονται).

Photo: minimalistbaker.com
Photo: minimalistbaker.com

Επιπλέον τυρί και φρέσκο, χοντροκομμένο μαϊντανό από πάνω - Ποιος θα σας πει όχι;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'