Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ανοιξιάτικα κολοκυθάκια

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγές

Το βασικό προσόν αυτού του φαγητού είναι η φρεσκάδα του. Το βασικότερο, η ταχύτητα παρασκευής του. Δηλαδή γυρνάς λιώμα το βραδάκι στο σπίτι και αντί να φορτώσεις τη σαμπρέλα γύρω από τη μέση σου με επιπλέον λιπάκια και να αφαιρέσεις από το ισχνό σου πορτοφόλι τα τελευταία του ψιλά, περνάς μόνο δεκαπέντε λεπτά στην κουζίνα κι έπειτα απολαμβάνεις ένα φρεσκομαγειρεμένο, κάθε άλλο παρά νοσοκομειακού τύπου, ελαφρύ σε θερμίδες φαγάκι.

Θα χρειαστώ και θα χρειαστείς:

  • Ένα κιλό φρέσκα, μικρά κολοκυθάκια
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κόκκινες, γινωμένες ντομάτες ή μισό κουτί κονκασέ (προτιμητέο βέβαια το πρώτο)
  • φρέσκο δυόσμο από το μπαλκόνι
  • μισό φλιτζάνι ή και παραπάνω τυρί φέτα, σε κομματάκια ή λιωμένη με το πηρούνι
  • αλάτι καλό, πιπέρι καλύτερο.


Στα γρήγορα κόβω τις άκρες από τα κολοκύθια, τα πλένω κάτω από νερό τρεχούμενο και τα κόβω σε ροδέλες παχουλές. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνω το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνω τα κομμένα κολοκύθια και τα φέρνω βόλτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις μαραθούν κι αρχίσουν να χρυσίζουν ρίχνω και το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο. Αλατίζω, πιπερίζω.

Ξανθισμένα άπαξ τα κολοκυθάκια, αναζητούν την παρέα της ντομάτας. Τη ρίχνω, χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω το καπάκι και τα αφήνω για 5-6 λεπτά. Τότε, ρίχνω τη φέτα να πάει παντού, ομορφαίνω και δίνω άρωμα με το δυόσμο και αφήνω για 3 λεπτά ακόμη μέχρις ότου η φέτα αρχίσει να λιώνει για τα καλά και όλα τα αρώματα αναμειχθούν. Άλλη μια γύρα του μύλου με πιπέρι και τρώμε ευχαριστημένοι στο μπαλκόνι.


Ψωμάκια με πάστα ελιάς ταιριάζουν από δίπλα τέλεια.

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'