Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ενα υπέροχο γεύμα με βιετναμέζικo Pho (και λίγη γαλλική ιστορία)

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: η εκλογική

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρόνια, λαχανικά, μελιτζάνες, ντοματίνια, κουνουπίδι

Και πώς να ετοιμάσεις μια σκάφη μακαρόνια για τους φίλους που θα καταπλεύσουν την Κυριακή στο σπίτι για να παρακολουθήσετε μαζί τα αποτελέσματα και να γίνει το ανάλογο σχολιαστικό κουβεντολόι; Ούτε που σου περνάει απ’ το μυαλό να περάσεις τη βραδιά σου στην κουζίνα και να πηγαινοέρχεσαι μέσα - έξω. Ξέχνα το. Χρειάζεσαι όντως μια σκάφη μακαρόνια που να μην χρειάζεται να 'ναι καυτά κι ο καθείς να μπορεί να σερβίρεται στο πιάτο του μόνος, να μπορεί να τα χαίρεται από την πολυθρόνα του, στον καναπέ του, καθισμένος στο πάτωμα, όρθιος, χωρίς να κινδυνεύει να λερωθεί και να λερώσει. «Το ‘χω, το ‘χω», το βρήκα στην prouditaliancook.

Μακαρονάδα για πολλούς

Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς. Υπολογίστε ότι η συσκευασία ζυμαρικών των 500 γρ. αναλογεί για 4 άτομα.

  • ζυμαρικά κοντά: ριγκατόνι, πένες, ζίτι
  • ντοματίνια
  • μελιτζάνες
  • κουνουπίδι
  • πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
  • καρδιές αγκινάρας (από βάζο)
  • κρεμμύδια
  • αρακά, φασολάκια
  • σκόρδο μπόλικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • κομμένος φρέσκος βασιλικός και μαϊντανός
  • άφθονο τριμμένο τυρί

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Όσο πιο πολλά χρώματα τόσο πιο δελεαστική στα μάτια αλλά και νόστιμη.
Ποια είναι η επιπλέον ευκολία; Η μακαρονάδα αυτή τρώγεται χλιαρή και όλα τα λαχανικά μπορούν να ετοιμαστούν από το πρωί ή και την προηγουμένη ακόμη. Τα ζυμαρικά από νωρίς το απόγευμα. Βράστε τα al dente, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. 

Το ψήσιμο βέβαια είναι αυτό που θα τα νοστιμίσει (όλα πλην του αρακά και των καρδιών αγκινάρας: τον αρακά και φασολάκια βράζουμε σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και ρίχνουμε σε παγωμένο για να διατηρήσουν το ζωηρό τους χρώμα. Αγκιναράκια βρίσκουμε συσκευασμένα σε γυάλινα βάζα).
Ψήνουμε λοιπόν κάθε είδος ξεχωριστά, ραντισμένο με ελαιόλαδο, αλατισμένο, στις σχάρες  ή λαμαρίνες του φούρνου.  Ροδέλες τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα φέτες, τις πιπεριές σε πλατιές λωρίδες, χωρισμένα τα μπουτάκια του κουνουπιδιού.

Τα ντοματίνια τα κόβουμε στα δύο και τα ψήνουμε ανακατεμένα με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το ζουμάκι που θα βγάλουν είναι πολύτιμο για τη μακαρονάδα (ας έχουμε προνοήσει να έχουμε καλύψει το ταψί του φούρνου με αλουμινόχαρτο για να μην συγκεντρώσουμε όσο περισσότερο μυρωδάτο ζουμί γίνεται).

Ως εδώ ήταν ο μπελάς. Ανακατεύουμε καλά τα βρασμένα ζυμαρικά με τα λαχανικά προσθέτοντας ασφαλώς επιπλέον ελαιόλαδο και τα μυριστικά: βασιλικό και μαϊντανό. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και it’s show time!

Υ.Γ.: Αν προτιμάτε να μην είναι χλιαρό το φαγητό αλλα ζεστό, προτού βάλετε τυρί, περάστε το για λίγο από τον ζεσταμένο φούρνο

Υ.Γ.2: Βάζω και ελιές, μαύρες Καλαμών ή Αμφίσσης η... Ελιά καλή να 'ναι και ταιριάζει θαυμάσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'