Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φρέσκα φασολάκια delivery

της Αλέκας Κυφιώτη Wikiλαχανικά, λαϊκή αγορά, ηλεκτρονικές αγορές

Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία, μια ολόφρεσκη μανούλα, που, όπως συμβαίνει “και στις καλύτερες οικογένειες”, δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς της και δεν έχει λύσει πρακτικά προβλήματα που εμφανίζονται μαζί με ένα νεογέννητο.

«Παραγγέλνω φρούτα, λαχανικά και αυγά στην ιστοσελίδα stokarotsi.gr από τη λαϊκή της γειτονιάς μου και από τον παραγωγό που εμπιστεύομαι. Τα παραλαμβάνω στο σπίτι μου, την ημέρα που έχει λαϊκή. Έτσι βράζω για την μπεμπούλα μου τα λαχανικά της χωρίς να αγγαρέψω κάποιον να έρθει να μου την κρατήσει για να πεταχτώ να ψωνίσω. Επειδή, μάλιστα, γνωρίζω προσωπικά τον παραγωγό - γιατί από αυτόν παίρναμε λαχανικά και φρούτα χρόνια τώρα οικογενειακώς - μου στέλνει τα καλύτερά του. Γιατί, έτσι και φτάσει στο σπίτι μου κανένα σκάρτο κολοκυθάκι, δεν τον σώζει κανένας από τη μάνα μου στη συνέχεια!».

Η ιδέα είναι πραγματικά ευρηματική. Το πρότυπό της είναι τα Farmer's Markets, μια διεθνής τάση, που αποσκοπεί να φέρει σε άμεση επαφή παραγωγούς με καταναλωτές χωρίς άλλους ενδιάμεσους. Παραγωγοί με ονοματεπώνυμο συνεργάζονται με την ιστοσελίδα www.stokarotsi.gr και, χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση, προσφέρουν στο σπίτι του κάθε ενδιαφερόμενου τα προϊόντα τους, την ίδια ημέρα και στην ίδια ακριβώς τιμή που τα πωλούν στον πάγκο από την λαϊκή της γειτονιάς του. Εξυπηρετούν, δηλαδή, τους καταναλωτές εστιάζοντας σε καλά προϊόντα με προσιτές τιμές στις γειτονιές. Μέχρι στιγμής οι παραγωγοί είναι καμιά εικοσαριά και οι περιοχές που εξυπηρετεί πέντε: Την Τρίτη Άνω Γλυφάδα, την Τετάρτη Κηπούπολη, την Πέμπτη Ανθούπολη, την Παρασκευή Παλαιό Φάληρο και το Σάββατο Ωρωπός.

Η διαδικασία είναι απλούστατη: Βρίσκετε τη λαϊκή αγορά που σας εξυπηρετεί. Κάνετε την παραγγελία μέχρι τις 2 το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, από την ημέρα που έχει λαϊκή η γειτονιά σας. Επιλέγετε τα προϊόντα που θέλετε να ψωνίσετε. Δημιουργείτε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό και τα παραγγέλνετε χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Την ημέρα της λαϊκής τα ψώνια έρχονται στο σπίτι σας. Πληρώνετε με μετρητά τον διανομέα που θα σας φέρει την παραγγελία. Κι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να παραγγείλετε μέσω υπολογιστή, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας καλώντας στον αριθμό 2111823996.

Περιμένοντας με ανυπομονησία να έρθει το stokarotsi.gr και στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου και να γλιτώσω από τον εφιάλτη του παρκαρίσματος και κουβαλήματος, μου ήρθε μια τέλεια ιδέα, την οποία έβαλα και σε εφαρμογή: στέλνω ό,τι χρειάζεται στην θεία μου την Τασία που μένει στην Άνω Γλυφάδα, η οποία πρόσφατα έσπασε το πόδι της και δεν μπορεί να κατέβει να ψωνίσει. Έτσι γλίτωσα από την διαδρομή Χαλάνδρι – Γλυφάδα αλλά και από τον κόπο να μάθω στην θεία τον μαγικό κόσμο του ίντερνετ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλέκας Κυφιώτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'