Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα μπριζολάκια της φοιτήτριας

της Μαρίας Μυτά Συνταγέςμπριζολάκια, μπίρα

Είτε το θέλεις είτε όχι, αν σπουδάζεις μακριά από το σπίτι σου, μαθαίνεις να μαγειρεύεις - έστω τα βασικά. Τα φυλλάδια από ψητοπωλεία, πιτσαρίες και κινέζικα εστιατόρια κάποια στιγμή γίνονται βουνό, τα λεφτά του μήνα ξοδεύονται χωρίς να το καταλάβεις και αργά ή γρήγορα αποφασίζεις να νοικοκυρευτείς. Από τα πρώτα φαγητά που έφτιαξα ως φοιτήτρια ήταν τα μπριζολάκια με μπίρα. Πανεύκολα! Βγήκαν τόσο νόστιμα ήδη από την πρώτη φορά, που ακόμη και σήμερα δεν περνάει εβδομάδα χωρίς να τα ξαναδοκιμάσω.

Photo: normalcooking.com
Photo: normalcooking.com
  • μπριζολάκια χοιρινά
  • αλάτι, πιπέρι
  • εστραγκόν (προαιρετικά)
  • μπίρα

Παίρνουμε παχουλά, περιποιημένα μπριζολάκια (η γνωριμία με τον χασάπη της γειτονιάς πάντα βοηθάει) – συνήθως προτιμούσα τα χοιρινά -, τα ξεπλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά, τα απλώνουμε σε ένα σχετικά βαθύ ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε τον φούρνο τους 180 βαθμούς. Προαιρετικά ρίχνουμε και λίγο εστραγκόν, που θα κάνει τη γεύση τους πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Λίγο λάδι από πάνω και τέλος μπίρα, περίπου μισό κουτάκι, μέχρι να φτάσει το μισό του ύψους τους.

Μισή ώρα με τρία τέταρτα μετά βγαίνουν τόσο μαλακά, που για το κόψιμό τους δεν χρειάζεται ούτε μαχαίρι!

[Η Μαρία Μυτά είναι φίλη bostanistas]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'