Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μαγεία από την κατάψυξη

της Λεονί Σταφυλά Συνταγέςσουφλέ, grand marnier

Το δοκίμασα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά στο σπίτι πολυαγαπημένων φίλων. Μετά από ένα υπέροχο δείπνο, ήρθε στο τραπέζι το γυάλινο μπολ με το παγωμένο σουφλέ πασπαλισμένο με κακάο. Κατ’ αρχήν όμορφο! Η πρώτη κουταλιά που έλιωσε στο στόμα απελευθέρωσε τη μαγεία του: μια ολόλευκη μους, ένας παγωμένος αφρός που δεν είναι παγωτό, ένα άρωμα πορτοκαλιού, μια ανεπαίσθητη γεύση σοκολάτας. Το παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier μπήκε αμέσως στη λίστα των αγαπημένων μου γλυκών και κρατώ με προσοχή το χαρτάκι με τη συνταγή σε κωδικοποιημένα γαλλικά που μου έδωσε εκείνο το βράδυ η Ελένη.

Photo: culture-international-club.blogspot.gr
Photo: culture-international-club.blogspot.gr

Είναι το γλυκό που θα φτιαχτεί σε 5-10 λεπτά την προηγούμενη μέρα και θα μπει στην κατάψυξη. Το φτιάχνω ακριβώς όπως μου το είπε η οικοδέσποινά μου. Το μόνο που μπορεί να δοκιμάσω κάποια από τις επόμενες φορές, είναι να προσθέσω λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier

  • 4 κρόκοι
  • 4 ασπράδια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml Grand Marnier (ή κάποιο άλλο λικέρ πορτοκαλιού)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • κακάο χωρίς ζάχαρη για το πασπάλισμα

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Με μια κουτάλα ενσωματώνω την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί. Ρίχνω και ανακατεύω και το λικέρ.

Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και, με προσεκτικές κινήσεις για να μη χαθεί ο αέρας, ενσωματώνω και τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων. Αδειάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ (ή σε ατομικά μπολάκια) και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 ώρες.

Όταν είναι να το σερβίρω, το βγάζω από την κατάψυξη, το αφήνω ένα τεταρτάκι να μαλακώσει λίγο και το πασπαλίζω με άφθονο κακάο καλής ποιότητας.

Πρόσφατα άρθρα της Λεονί Σταφυλά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'