Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Sani Gourmet 2014: από το Πεκίνο στη Ρώμη

των bostanistas Sani Gourmet, φεστιβάλ, γαστρονομία

Πώς το ρύζι εξελίχθηκε μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στη γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο, όπως οι Ανατολίτες;

Αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, θα ερευνήσουν μαγειρεύοντας οι σεφ του φετινού Sani Gourmet, του ελληνικού φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια στη Χαλκιδική. Η φετινή διοργάνωση ακολουθεί τον "Δρόμο του μεταξιού", μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εμπορικές διαδρομές, που επηρέασε τόσες κουτλούρες, περνώντας από Ινδία, Ιράν, Τουρκία και Ελλάδα, οικονομικά, πολιτισμικά μα και γαστρονομικά.

Στόχος των διοργανωτών, να φανεί πως τα αρώματα και οι γεύσεις του φαγητού «δένουν» την Ευρώπη με την Ασία πολιτισμικά, συνθέτοντας μια γαστρονομία με κοινές βάσεις και ταυτόχρονα ιδιαίτερη για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Μέρος θα λάβουν βραβευμένοι και ανήσυχοι σεφ όπως ο Jereme Leung, «Σεφ της Χρονιάς» κατά τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto, με 1 αστέρι Michelin, από τη Ρώμη, τον Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συναπτά έτη (2011-2014), ο δικός μας ‘’αλχημιστής’’ γεύσεων Χρύσανθος Καραμολέγκος ενώ από τη γειτονική Τουρκία, θα μαγειρέψει ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην οθωμανική κουζίνα.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 18 Μαΐου, θα διεξαχθεί, ως είθισται, στο «Sani Resort», το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής, και τo αναλυτικό πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'