Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κάτι τρέχει με τη μπίρα

της Χριστίνας Ταχιάου μπίρα, ελληνικές ζυθοποιίες, μικροζυθοποιίες

Θυμάμαι την εποχή που η επιλογή για μπίρα σε έναν χώρο εστίασης ή σε μπαρ ήταν «Άμστελ ή πράσινη». Σιγά σιγά προστέθηκε ο «Μύθος», με πολλές περιπέτειες η «Βεργίνα», η «Φιξ» και, πλέον, ένα σωρό ελληνικές μπίρες βρίσκονται στο μενού. Ξανθιές, μαύρες, κόκκινες, φρουτώδεις, έντονες, γλυκούτσικες και, ξαφνικά, έχουμε μια μεγάλη γκάμα. Ελκυστικά μπουκάλια, ωραίες γεύσεις, μπίρα για κάθε γούστο. Τι συνέβη ξαφνικά και γεμίσαμε ελληνικές ζυθοποιίες;

Photo: beeraries.blogspot.gr
Photo: beeraries.blogspot.gr

Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν: άρση κάποιων εμποδίων στα οποία δεν είναι ώρα να αναφερθούμε, ευφάνταστοι επιχειρηματίες, μερακλήδες παραγωγοί, ανάγκη για κάτι νέο, στήριξη του καταναλωτή σε ελληνικές προσπάθειες μικρών παραγωγών... Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε συνεχώς να εμφανίζονται νέες - και όμορφες - ετικέτες στην αγορά. Ο «Ζύθος» είναι μπιραρία στα Λαδάδικα με ιστορία πάνω από 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγα χρόνια, το θρυλικό ζαχαροπλαστείο «ΝΤΟΡΕ» μετατράπηκε και αυτό σε «Ζύθος ΝΤΟΡΕ», φέρνοντας νοστιμιές απέναντι από το Λευκό Πύργο. Εκτός από καλά εστιατόρια, τα δύο «Ζύθος» φιλοξενούν εκδηλώσεις και θεματικές βραδιές.

Επί έναν χρόνο τα «Ζύθος» θα παρουσιάζουν μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, μαζί με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Για το Φεβρουάριο, παρουσιάζεται η «Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία» και προτείνεται να συνοδεύεται από τα εδέσματα της Κερκυραϊκής Εταιρίας Κρεάτων COMECO, σε ειδικές τιμές γνωριμίας. Η ελληνική φρέσκια μπύρα της Κέρκυρας δημιουργείται από αγνές πρώτες ύλες (λυκίσκο, μαγιά μπίρας, βύνη δημητριακών και νερό), είναι αφιλτράριστη, διανέμεται μόνο με ειδικά φορτηγά ψυγεία και έχει συγκεκριμένα διάρκεια ζωής. Από το 1970, η εταιρία ειδικεύεται και στη «φυσική, ζωντανή μπίρα» Real Ale που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο. «Το 67,2% των καταναλωτών της μπίρας μας είναι γυναίκες», είπε ο ιδιοκτήτης της «Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας», ο οποίος τόνισε πως «πιστεύουμε ότι η γαστρονομία της χώρας μας μπορεί να είναι από μόνη της ένας τουριστικός προορισμός. Γι αυτό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε επάνω στη γνώση και την παιδεία».

Photo: photosydney@Flickr
Photo: photosydney@Flickr

Οι μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας που παρουσιάζονται είναι:
Corfu Real Ale Special: αφροζύμωτη μπύρα με καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φτουτώδη αρώματα.
Corfu Real Ale Bitter: αφροζύμωτη μπύρα με ποικιλία καβουρδισμένης βύνης και αίσθηση καφέ και πικρής σοκολάτας.
Ionian Gold: φρέσκια βαρελίσια lager με διακριτικό άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρύ σώμα.
Royal Ionian Pilsner: Φρέσκια αρωματική μπύρα με απαλό χαρακτήρα κι ευχάριστη πικράδα.

Σειρά, τον Μάρτιο, θα έχει το Αιγαίο, με τη σαντορινιά μικροζυθοποιία Volkan.

Ζύθος – Κατούνη 5, Λαδάδικα, τηλ. 2310 540 285, 2310 540 285
Ζύθος ΝΤΟΡΕ – Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος, τηλ. 2310 279 010
Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: corfubeer.com, Αρίλλας 49081, Κέρκυρα, τηλ. 266305207, 22663052072

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'