Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κατσικάκι με υποψία άνοιξης

του Παναγιώτη Παναγιωτίδη Συνταγέςκατσικάκι, ψητό, δυόσμος

Κατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

Photo: nan.shezam.eu
Photo: nan.shezam.eu

Κατσίκι στο φούρνο με ρύζι

  • 1,5 κιλά κατσίκι ή αρνάκι (μπούτι κατά προτίμηση)
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια μεγαλούτσικα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

Τσιγαρίζω σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα το κατσικάκι με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και το βγάζω. Μαραίνω στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον δυόσμο, προσθέτω πάλι το κατσικάκι και το σκεπάζω με ζεστό νερό.

Προσθέτω μπόλικο κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαύρο πιπέρι (τριμμένα). Αφήνω μέχρι να γίνει το κατσικάκι και φροντίζω στο τέλος να υπάρχουν στην κατσαρόλα γύρω στα 2 ½ ποτήρια ζουμί. Ρίχνω ένα ακόμη φλιτζανάκι του καφέ λάδι και το αλάτι και τα ρίχνω όλα σε βαθύ ταψί.

Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω με το ζουμί. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά ψήνω το φαγητό για 20 ως 30 λεπτά.

 

[Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης είναι φίλος των bostanistas]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'