Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Sweet & balance: βραβείο στο δικαίωμα για γλυκό

του Δημήτρη Μπούτου ΓΙΩΤΗΣ, βράβευση

Μιλφέιγ, cheesecake φράουλα, τούρτα cookies & cream, mousse σοκολάτας - συνήθως γλυκές λιχουδιές σαν αυτές για έναν διαβητικό αποτελούν απαγορευμένο καρπό, καθώς η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη τις καθιστά απαγορευτικές. Ωστόσο εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ έχει φροντίσει «για όσους ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά όχι χωρίς γλυκό» δημιουργώντας τη σειρά “Sweet and Balance”: λαχταριστά επιδόρπια κατάλληλα ακόμη και για άτομα με διαβήτη.

Τούτη η καινοτομία ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, καθώς αφενός αναγνωρίστηκε και καταχωρήθηκε ως διεθνής πατέντα ενώ προσφάτως τιμήθηκε με το Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος από τα βραβεία “Made in Greece”.

Τι κάνει όμως τη σειρά Sweet and Balance ξεχωριστή; Η έλλειψη ζάχαρης, η χρήση στέβιας, οι περιορισμένες θερμίδες, οι αυξημένες φυτικές ίνες αλλά κυρίως η πλούσια γεύση των γλυκισμάτων που προκύπτουν. Όσοι λοιπόν προσέχουν τα επίπεδα του σακχάρου τους ή, απλώς, θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δυσκολεύονται να στερηθούν τάρτες, πίτες, αφράτα κέικ και νόστιμα μπισκότα δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν τούτα τα επιδόρπια.

Από την πλευρά της εταιρίας, που το όνομά της έχει ταυτιστεί με τα ελληνικά σπιτικά, «Το στοίχημα για τα Sweet & Balance ήταν να παράξουμε επιδόρπια που να συνδυάζουν τα λειτουργικά οφέλη με την ασύγκριτη απόλαυση. Στόχος μας να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό της αγοράς, καθιστώντας το επιδόρπιο μέρος των διαιτολογίων ακόμη και ειδικών ομάδων καταναλωτών. Η επιτυχία και η αναγνώριση ενός τέτοιου εγχειρήματος, στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να επενδύουμε στη δημιουργία νέων προϊόντων με στόχο την ποιοτική ανταπόκριση στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών».

Αναλυτικά όλα τα προϊόντα της σειράς, συνταγές για γλυκές και αλμυρές νοστιμιές αλλά και χρήσιμες συμβουλές θα βρείτε στην ιστοσελίδα sweetandbalance.gr.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'