Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Για το χωραφάκι σου

της Χριστίνας Ταχιάου νέοι αγρότες, καλλιέργεια

Δεν ξέρω πόσες εταιρίες παροχής υπηρεσιών για αγρότες υπήρχαν πριν την επονομαζόμενη «κρίση». Με μεγάλη χαρά ανακαλύπτω ότι, πλέον, νέοι άνθρωποι, με ιδέες και όρεξη, μπαίνουν στο χώρο αυτόν και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη στροφή στον πρωτογενή τομέα.

Photo: marybootrixie@Flickr
Photo: marybootrixie@Flickr

Η Γιούλα Δοναξάκη εμπνεύστηκε το xorafaki.gr, την επιχείρηση που έχει σαν σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε αγρότες. Από ένα είδος «επαγγελματικού προσανατολισμού» («Τι στο καλό να φυτέψω, καλαμπόκι ή γκότζι μπέρι;») μέχρι την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Το xorafaki.gr είναι «παιδί» της LotusBusiness Consulting, ηγέτη στην παροχή υπηρεσιών στα τρόφιμα και τα ποτά. Στο μόνιμο προσωπικό της υπάρχουν γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, σύμβουλοι εκπαίδευσης και marketing και οικονομολόγοι.

Η διαδικασία συνεργασίας με το xorafaki είναι απλή: στέλνεις e-mail, σου στέλνουν ερωτηματολόγιο, απαντάς και παίρνεις απάντηση, στέλνεις δείγμα από το χωράφι σου και παίρνεις μελέτη.

Είναι εξαιρετικά παρήγορη η στροφή στο είδος αυτό των υπηρεσιών επαγγελματιών που παρέχουν λύσεις οργανωμένα, ολοκληρωμένα και υπεύθυνα. Το ζήτημα είναι κατά πόσον θα στραφούμε κι εμείς στην αναζήτηση συμβουλών από ειδικούς ή θα προτιμήσουμε να μείνουμε στη γνώμη του μπατζανάκη, του γείτονα του πεθερού και του φίλου του μπαμπά που ζει στο χωριό.

Γιατί, ακούγοντας την κυρία Δοναξάκη να μιλάει για το xorafaki κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πρόσφατη Agrotica, στάθηκα σε κάτι που είπε: ότι, με βάση σχετικά στοιχεία, μόλις το 16% των ενδιαφερομένων για στροφή στην αγροτική παραγωγή συμβουλεύεται γεωπόνο ενώ μόλις το 7% απευθύνεται σε κάποιον δημόσιο φορέα.

Το κόστος της υπηρεσίας του xorafaki.gr είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα. Απλά, γρήγορα, εύκολα, ξεκάθαρα. Είναι στο κλικ σου!

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'