Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

ΒορΟινά στην Πλάκα

της Χριστίνας Ταχιάου κρασί, εκδηλώσεις, γευσιγνωσία

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στη χημικό που σπούδασε Οινολογία στη Γαλλία, Μαρία Νέτσικα, την κυρία του κρασιού εδώ, στο bostanistas. Στις προσπάθειές της να βάλει το καλό κρασί στην καθημερινότητα, στον ήπιο τρόπο της, στην αμεσότητα και τη μεταδοτικότητα με την οποία κάνει τους ενδιαφερόμενους για ευζωία να κρέμονται από τα χείλη της.

Photo: merwells@Flickr
Photo: merwells@Flickr

Αυτές τις μέρες, τα «ΒορΟινά», οι εκδηλώσεις της για το κρασί κατηφόρισαν στην Αθήνα. Σήμερα, στο εστιατόριο Mono στην Πλάκα, μπορείτε να απολαύσετε μια «βραδιά οίνου και υπέροχων μεσογειακών γεύσεων», προκειμένου να μας υπενθυμίσει πως, ευτυχώς, «υπάρχουν ακόμη απλές απολαύσεις, όπως το φαγητό».

Και τι απολαύσεις! Γαρίδα tempura με ταρτάρ από μάνγκο, αγγούρι και τσίλι, ριζότο αρωματισμένο με μανταρίνι και φιλέτο καλαμαριού με μελάνι σουπιάς κι ένα πλήρες μενού πέντε πιάτων με ξεχωριστές γεύσεις, που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Βασιλείου. Το κύριο, όμως, «όπλο» της βραδιάς είναι τα κρασιά: για κάθε πιάτο, ένα διαφορετικό ποτήρι από το Κτήμα Αρβανιτίδη. Μαλαγουζιά, Chardonnay, Cabernet, Merlot. Επειδή κάθε γεύση δεν ταιριάζει με κάθε κρασί. Η Μαρία είναι ειδική στο να αιτιολογήσει ακριβώς τις επιλογές, να προσφέρει τις γνώσεις της, να νοστιμίσει τη βραδιά.

Και την Τετάρτη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Red Passion». Πρόκειται για ένα ταξίδι από το Μπορντώ στο Πεκίνο, στο οποίο περιγράφονται όλες οι αλλαγές που έχει προκαλέσει η δυναμική εμφάνιση της Κίνας στην αγορά του κρασιού ενώ διερευνάται και η σχέση μεταξύ της παραδοσιακής Δύσης και της εξωτικής Ανατολής. (cinedoc.gr)

Αν αγαπάτε το κρασί, ευκαιρία να το χαρείτε μαζί με «ομοϊδεάτες» και με ξεναγό μια κυρία που το γνωρίζει πολύ καλά και πιστεύει σε αυτό, τόσο ως παράγοντα ευζωίας όσο και ως «αιχμή του δόρατος» για την οικονομία.

Για κρατήσεις στο Mono: 210 32 26 711

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'