Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ο ευτυχής Παππούς του Βόλου

του Φιλάρετου Ψημμένου Wikiμουστολούκουμα, λουκούμια, Βόλος

Τις προάλλες κατέβηκα στον Βόλο για δουλειές. Εκεί που έτρεχα στην Ανθίμου Γαζή, έπεσα πάνω στον Παππού με τα μουστολούκουμα. Ποιον Παππού; Ένας είναι ο Παππούς με τα μουστολούκουμα!

Το καλοκαίρι μου είχε φέρει ένας φίλος ένα κουτί. Το έκρυψα στην κουζίνα του ξενώνα και τα απολάμβανα ένα-ένα στα κρυφά, όταν δεν με έβλεπε κανένας. Πραγματικά μια μοναχική απόλαυση!

Όταν μπήκα στο κατάστημα, φανταζόμουν ότι θα υπήρχε μια ποικιλία προϊόντων δίπλα στα ονομαστά μουστολούκουμα. Όμως, έκπληξη! Ένα είναι το προϊόν: Μουστολούκουμο σε 2 συσκευασίες. Σε κουτί και σε σακουλάκι. Τίποτε άλλο!

Σε αφελή μου μαρκετινίστικη ερώτηση - «γιατί δεν βγάζετε και κάτι άλλο;» - Η απάντηση ήταν καταπέλτης. «Γιατί να βγάλουμε κάτι άλλο, αφού είναι επιτυχημένο και μοναδικό;» Όντως, πριν από μένα δυο νεαρά παιδιά πήραν από τέσσερα κουτιά το καθένα και ρωτούσαν πώς μπορούν να το παραγγείλουν από την ξενιτιά.

Ο Παππούς δεν έχει site, οι συσκευασίες του είναι παλιομοδίτικες, το μαγαζί αρχαίο και όμως το προϊόν είναι περιζήτητο. Ένας μύθος. Εδώ, λοιπόν, απογυμνωμένη από τα τερτίπια του marketing μιλάει η “αλήθεια του προϊόντος”. Ένα λουκούμι σε σωστό μέγεθος (ούτε μπουκιά, ούτε κουμούτσα), με ισορροπημένη γλυκύτητα και με φρεσκότατους ξηρούς καρπούς. Είναι για όσους ξέρουν. Αρκούν αυτοί για να κάνουν τον Παππού ευτυχή.

Υ.Γ.: O Παππούς λέγεται Οικονόμου. Μπορείτε να τον βρείτε Άνθιμου Γαζή 135, στο ύψος των Δικαστηρίων του Βόλου. Αξίζει να τα δοκιμάσετε κι εσείς μην είστε μοναχοφαγάδες. Κεράστε και κανέναν άλλο!

Πρόσφατα άρθρα του Φιλάρετου Ψημμένου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'