Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το ελληνικό γιαούρτι στο Beverly Hills

του Δημήτρη Μπούτου γιαούρτι, ελληνικό γιαούρτι, greek yogurt

Ίσως το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να αντικρίσει περιδιαβαίνοντας το κέντρο του Beverly Hills είναι ένα ελληνικότατο γιαουρτάδικο, όπου πλούσιο σε υφή γιαούρτι σερβίρεται σε πήλινο κεσεδάκι με βύσσινο, κυδώνι, μέλι και καρύδια. Είναι το Go Greek Yogurt, πρεσβευτής του γνήσιου ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ.

Photo: eatingaroundsocal.com
Photo: eatingaroundsocal.com

Πριν από λίγους μήνες η Έμμα Γαβαλά περιέγραφε τη λαμπρή πορεία του στη λονδρέζικη αγορά. Ομοίως μερικά μίλια δυτικότερα, το δικό μας γιαούρτι τα τελευταία χρόνια κατακτά σταδιακά μα σταθερά τα αμερικανικά ράφια. Και ενώ εδώ και αρκετούς μήνες την εκεί αγορά κατακλύζουν οι greek style εκδοχές του, η Tanja Subotic αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβρη να εισάγει γνήσιο, ελληνικό, φρέσκο γιαούρτι που θα προσφέρεται στο κατάστημά της μόλις 24 ώρες αφού συσκευαστεί. Έτσι, μέσα στο καλοκαίρι στήνεται στην καρδιά της πόλης το Go Greek Yogurt.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω γιαουρτιού έναντι των ευρέως γνωστών greek yogurts; Παρασκευάζεται στην Ελλάδα - όχι στην Αμερική κατά τα ελληνικά πρότυπα, ως είθισται - και την ίδια μέρα ταξιδεύει ως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να συνδυαστεί με όλων των ειδών τις λιχουδιές: μέλι, καρύδια, αμύγδαλα για τους κλασικούς τύπους, γλυκό του κουταλιού κυδώνι, βύσσινο και κεράσι για όσους αγαπούν τις παλιοκαιρίσιες γεύσεις, σταφίδες και μπισκότα από χαρούπι για τους οπαδούς των υγιεινών συνδυασμών και φυσικά σοκολάτα σε όλες τις μορφές της.

Photo: eatingaroundsocal.com
Photo: eatingaroundsocal.com

Την τιμητική τους έχουν τα φρέσκα φρούτα, που προέρχονται αποκλειστικά από κοντινές φάρμες και παρουσιάζονται αναλυτικά στη σχετική ιστοσελίδα. Οι κάπως τεμπέληδες, πάντοτε θα βρουν μερικά έτοιμα μίγματα γιαουρτιού με φρούτα και δημητριακά ενώ λίγο πιο δίπλα πωλείται μέλι και ελαιόλαδο επίσης ελληνικής παραγωγής.

Το περίφημο γιαούρτι διατίθεται με 0%, 2% και 10% λιπαρά και όσοι το δοκιμάζουν δεν διστάζουν να το συγκρίνουν με άλλες επιτυχημένες φίρμες (βλ. Chobani). Πέρα από την κλασική κρεμώδη εκδοχή του διατίθεται και παγωμένο (frozen yogurt) ακολουθώντας την τάση της εποχής. Στα του χώρου, κυριαρχούν το μπλε και το λευκό ενώ το κατάστημα προσφέρεται για δροσερά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι Αμερικανοί δείχνουν σαφή προτίμηση στο αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι ξεχωρίζοντάς το για τη γεύση και την πλούσια υφή του – δεν διστάζουν έτσι να πληρώσουν λίγο παραπάνω, σε σύγκριση με τις τιμές των γιαουρτιών του εμπορίου. Με μια μικρή επιπλέον χρέωση (1 δολάριο) μπορεί κανείς να αγοράσει γιαούρτι στο κλασικό, πήλινο κεσεδάκι του, το οποίο, όπως προτείνουν οι ιδιοκτήτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά ή, για αληθινούς bostanistas, να μετατραπεί εύκολα σε μικρό γλαστράκι.

Photo: eatingaroundsocal.com
Photo: eatingaroundsocal.com

Το Go Greek συγκαταλέγεται πλέον στα αγαπημένα στέκια της πόλης ενώ στα ράφια του προστίθενται συνεχώς διαλεχτά ελληνικά προϊόντα, σχηματίζοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση μεσογειακής διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα γιαουρτένια καλούδια θα βρείτε στην πληρέστατη ιστοσελίδα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'