Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Συνεταιριστικόν Παντοπωλείον «Ο Βίος»

της Χριστίνας Ταχιάου παντοπωλείο, Θεσσαλονίκη, συνεταιρισμός

Μαζεύτηκαν μια μέρα 10-20 νοματαίοι κι αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση της τροφής τους στα χέρια τους. Να ψωνίζουν από ένα κατάστημα στο οποίο θα είναι όλοι μέτοχοι - με ελάχιστο κεφάλαιο ο καθένας - προϊόντα που θα έχουν οι ίδιοι ελέγξει, να ενισχύσουν μικρούς παραγωγούς, να αποφεύγουν μεσάζοντες και χονδρεμπόρους, να επιτύχουν χαμηλές τιμές και – αν υπάρχουν- τα πλεονάσματα στο τέλος του έτους να επιστρέφουν στους μετόχους και την τοπική κοινωνία.

«Και μετά ξύπνησαν», θα πείτε. Όχι, ίσα - ίσα. Το έκαναν πράξη. Κατάφεραν να μαζέψουν 300 άτομα, να βάλει ο καθένας από 150 ευρώ, να ιδρύσουν συνεταιρισμό, να οργανωθούν, να εκλέξουν διοικητικό συμβούλιο και ομάδες εργασίας, να συνεννοηθούν και να ανοίξουν το Συνεταιριστικό Παντοπωλείο «Βίος Coop» στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος είναι απλός, λιτός, φιλικός και υπάρχουν πάντα εθελοντές του Συνεταιρισμού, πρόθυμοι να εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται: «Για εμάς είναι κορυφαίο το ζήτημα της ποιότητας. Προηγήθηκε και συνεχίζεται να γίνεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος στα προϊόντα, ώστε να μην περιέχουν απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, μεταλλαγμένα, ληγμένα, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες και άλλα επιβαρυντικά για την υγεία μας και το περιβάλλον συστατικά.»

Στο «Βίος Coop» ο καταναλωτής βρίσκει όλα τα προϊόντα παντοπωλείου, σε τιμές συμφέρουσες και «δίκαιες για τους παραγωγούς. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε χονδρεμπόρους και μεσάζοντες και συνεργαζόμαστε με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία που συγκρότησαν συνεταιρισμοί αγροτών και παντοπωλών απ’ όλη την Ελλάδα), για τον εφοδιασμό μας με προϊόντα που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες, παρέχοντας στα ράφια μας χώρο για όσο το δυνατό πιο τοπικούς και ποιοτικούς παραγωγούς». Τα περισσότερα προϊόντα έρχονται από παραγωγούς κοντά στη Θεσσαλονίκη και, φυσικά, τοπικούς συνεταιρισμούς.

«Στόχος του “Βίος Coop” δεν είναι η κερδοσκοπία και ο πλουτισμός των μελών του αλλά η κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών των μελών και των πελατών του σ' αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Οι τιμές είναι ίδιες για όλους, μέλη και μη, ενώ παραμένουμε ανοιχτοί σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.»

Παντοπωλείο «Βίος Coop»
Κωνσταντίνου Καραμανλή, 42
Περιοχή Ευκλείδη, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 811 918
bioscoop.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'