Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα μυστικά της κοτόσουπας

του Περικλή Κοσκινά Συνταγέςκοτόσουπα

Κότα αυγολέμονο

Υλικά

  • κότα - 1 με εμπειρίες
  • αλάτι - 5 δαχτυλήθρες
  • πιπέρι μαύρο - 2
  • λεμόνια - 2, το αίμα τους
  • ρύζι καρολίνα - 3 μπάλες χριστουγεννιάτικες
  • αυγά - 4

Μέθοδος

Πλένουμε και καθαρίζουμε την κότα, αφήνουμε σε ενα σουρωτήρι να σουρώσουν οι αμαρτίες της στον νεροχύτη. Σε μια βαριά κατσαρόλα βάζουμε την κότα με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να την σκεπάσει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις αμαρτίες που έγιναν αφρός.

Οι φόβοι και οι αγωνίες της θα γίνουν ατμός και από ατμός σταγόνες που θα θολώσουν τα τζάμια στην κουζίνα. Βάζουμε τα παιδιά του σπιτιού να κάνουν σχήματα με τα δάχτυλα στα τζάμια. Όσο τα σχήματα δακρύζουν, σουρώνουμε τον ζωμό και μέσα βράζουμε το ρύζι. Κλείνουμε καλά το καπάκι για να μη μας ενοχλεί η φασαρία απ' τις κουβέντες τους.

Σε ενα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε ρυθμό τζαζ μέχρι να γίνουν χιόνι αφράτο, προσθέτουμε τον ήλιο του αυγού και χτυπάμε μέχρι να γίνει ηλιοβασίλεμα. Ρίχνουμε το λεμόνι να δέσει. Ρίχνουμε σιγά - σιγά λίγο από το ζουμί, να ζεσταθεί το χιόνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα και κούναμε κυκλικά γράφοντας στον πάγκο μας τους αριθμούς 01.

Σερβίρουμε σε τραπέζι με άσπρο τραπεζομάντηλο και πιάτα ζωγραφιστά, αφήνουμε τα παιδιά να γελάνε δυνατά γιατί το ρύζι δεν σωπάζει ακόμα και αν βράσει. Αφήνουμε το παράθυρο λίγο ανοικτό να μπερδεύεται το κρύο με τη ζέστη και να κάνει σχήματα στα τζάμια, είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά. Καλή χρονιά.

[Ο Περικλής Κοσκινάς είναι ο σεφ στο “Αλάτσι”]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'