Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Eggnog, μια δόση Χόλιγουντ

της Μαρίας Πετρίδη Συνταγέςeggnog, Πρωτοχρονιά

Είναι για Βρετανούς, Αμερικανούς και Καναδούς το απόλυτο εορταστικό ποτό. Και ομολογώ ότι το Eggnog έχει πραγματικά αυτό το κάτι που ταιριάζει τόσο, μα τόσο πολύ, με την ατμόσφαιρα των γιορτών. Το πρωτοήπια πολλά χρόνια πριν, στο σπίτι μιας φίλης Ελληνοαγγλίδας, το αγάπησα και το υιοθέτησα με τρελή χαρά μιας κι ανήκω σε αυτήν τη δύστροπη φάρα όσων δεν αγαπάνε καθόλου τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (κανείς δεν είναι τέλειος). Η καταγωγή του είναι από την Ανατολική Αγγλία και την πρώτη του εμφάνιση την έκανε κάποια στιγμή το Μεσαίωνα. Kαι μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά ένα - δυο ποτηράκια μερακλίδικο, σπιτικό Eggnog θα δώσουν στην Πρωτοχρονιά σας όχι μόνο έξτρα γλύκα αλλά κι εκείνη τη μαγική αίσθηση χολιγουντιανής υπερπαραγωγής.

Photo: thepleasuresofthepalate.blogspot.gr
Photo: thepleasuresofthepalate.blogspot.gr

Υλικά (για περίπου 20 ποτηράκια - αυτά της ρετσίνας)

  • 10 κρόκοι αυγού
  • 3,5 κούπες γάλα (μπορεί να είναι και light)
  • 3,5 κούπες κρέμα γάλακτος (επίσης μπορεί να είναι light)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα μαύρο ρούμι
  • 2-3 γαρίφαλα
  • ½ κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ σιρόπι βανίλιας (ή 1 φακελάκι)

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το γάλα μαζί με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια.

Τοποθετούμε και πάλι την κατσαρόλα με το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται για να δέσει, σχεδόν να σφίξει, το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα γαρίφαλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βάζουμε το eggnog μας στο ψυγείο. Το σερβίρουμε με λίγη κανέλα ή κακάο.

Τσουγκρίζουμε, κοιταζόμαστε στα μάτια, χαμογελάμε και πίνουμε εις υγείαν της νέας χρονιάς.
Χρόνια πολλά και καλά!

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'