Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Να τα πούμε;

των bostanistas Χριστούγεννα, bostanistas

And life more abundant! (H. Miller) Και ταυτοχρόνως πιο μετρημένη. Γίνεται; Ασφαλώς και γίνεται. Προϋπόθεση είναι η μιά της άλλης.
Δημήτρης Ποταμιάνος

Μεγάλωσα μες στα μποστάνια και τους κάμπους. Αναζήτησα τον δρόμο μου έξω από αυτά, αλλά εκεί πάλι επιστρέφω όταν θέλω να είμαι καλά. Αυτές τις μέρες στο χωριό λαχταρώ να βγαίνω στον κήπο όταν βρέχει και να μαζεύω χόρτα μέσα στις λάσπες. Να κάθομαι στο τζάκι και να  προσπαθώ να ρίξω τα κάρβουνα στο ποτήρι, όπως έκανε η γιαγιά μου. Έλεγε πως έτσι μπορείς να διαβάσεις τα μελλούμενα, μόνο που το μυστικό το πήρε μαζί της. Κι όταν πάλι δεν είμαι στα μποστάνια του χωριού, υπάρχει ευτυχώς το bostanistas και πόσο χαίρομαι γι' αυτό. Έστω κι αν δεν το φροντίζω με τόση θέρμη, όσο θα ήθελα...
Κατερίνα Γκίκα

Σας ευχαριστώ που με κάνετε να νιώθω σαν...στον μποστάνι μου εδώ στο Bostanistas. Χρόνια  πολλά!Τσουγκρίζοντας το γεμάτο με prosecco ποτήρι μου, μια που η εποχή της σαμπάνιας έχει προ πολλού περάσει - ελπίζω όχι ανεπιστρεπτί - εύχομαι από καρδιάς
Καλά Φυτούγεννα
και επειδή τις ευχές μου τις στέλνω από το εξωτερικό...
Merry Greenmas!
Αλέκα Κυφιώτη

Πλούσια και χορταστική σαν την ψύχα του καρυδιού. Τραγανή σαν ένα φρέσκο τσάγαλο. Με το άρωμα του ψημένου φουντουκιού. Και τα χρώματα του ανοιγμένου αιγινήτικου φυστικιού. Έτσι σας εύχομαι να 'ναι η νέα χρονιά.
Αναστασία Λαμπρία

Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi. Ήταν η απάντηση στο αίτημα να βγω το βράδυ της παραμονής. Φρένο στα όνειρα για μια ξέφρενη νυχτιά με φίλους. Αναβολή στο διηνεκές για την "συνάντηση" με τον ποθούμενο πιθανά μεγάλο ερχομό στην ζωή μου. Το απωθημένο όνειρο κάθε έφηβου. Πίκρα για την άρνηση, κατάρρευση του κόσμου όλου. Κάπου "εκείνη" θα έπρεπε να περιμένει. Η πειθαρχία στις οικογενειακές επιταγές ήταν νόμος και η έφεση αφαιρετέο δικαίωμα. Κι όμως, ο αβάσταχτος πόνος ψυχής ρούφαγε τη μυρωδιά από τα κυπαρισσόμηλα και την έκανε χαμόγελο. Το δένδρο ψηλό όσο το ταβάνι στα τέσσερα μέτρα θα φωτιζόταν με φυσικά κεριά, δίνοντας εκείνο το βράδυ την παράσταση της ζωής του. Θα γινόταν το στοιχειό, πρώτο στην τάξη της οικογενειακής ιεραρχίας. Αυτή η οικογενειακή συνάθροιση τριών γενεών γύρω από τις δεκάδες μικρές φωτιές του σκοταδιού μας έλεγε κάτι. Επιβεβαίωνε το δίκαιο του Natale con i tuoi. Καταλαβαίναμε με το εφηβικό μας ένστικτο ότι αυτό το κάτι, τελικά, δεν έπρεπε να ισοπεδωθεί. Δημιουργούσε μνήμες, σημαντικό στην ρουτινιάρικη “νυχτερινή” μας ζωή. Ξεχνιόταν στη στιγμή οι χαμένες ευκαιρίες κι έμπαινες βαθιά μέσα στους στοίχους της κατάνυξης. Τότε δεν μας περνούσε από το μυαλό πως κάποτε από προστατευόμενοι θα γινόμασταν προστάτες.

Χριστούγεννα Πρωτόγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου,
για βγείτε, δέστε, μάθετε το που ο Χριστός γεννιέται.
Γεννιέται κι αναθρέφεται με μέλι και με γάλα,
το μέλι τρώνε οι άρχοντες το γάλα οι αφεντάδες. 

Περικλής Λάσκαρις

Αν δείτε στο μποστάνι σας πουλάκια να πετούνε,
χριστουγεννιάτικες ευχές, μες στα φτερά κρατούνε!

Αν δείτε στο μποστάνι σας να πέφτουνε αστέρια,
καλή χρονιά προβλέπεται να' ρθει στα δυο σας χέρια!

Στους bostanistas εύχομαι καλές γιορτές κι υγεία,
να 'ναι και το μποστάνι σας μες στην καρποφορία!

Καλά Χριστούγεννα!
Κώστας Λιονουδάκης

Ας είμαστε πιο γενναιόδωροι σε αισθήματα. Πιο δοτικοί.
Κι ας κάνουμε πράξη την απλότητα και την ειλικρίνεια στις σχέσεις μας, στον τρόπο της ζωής μας.
Κώστας και Αμαλία Λογαρά

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη κρασί, μέλι, όσπρια και λάδι! Όχι μόνο γιατί τα ελληνικά μπορούν να είναι τα καλύτερα του κόσμου (ειδικά για το μέλι δεν το συζητώ), αλλά και γιατί ελπίζω στην αναπτυξιακή έκρηξη των νέων και ανεξάρτητων παραγωγών, με αιχμή αυτούς τους κύριους πυλώνες! Επίσης το 2014 να είναι γεμάτο μυρωδιές, φυσικές γεύσεις, και απλότητα! Να τελειώνουμε με τα μπιχλιμπιδιάρικα και τα μπελαλίδικα. Προσδοκώ την αναγέννηση των συνταγών της γιαγιάς, της μαμάς και της θείας! Και την επέλαση της παραδοσιακής ένδοξης πίτας κάθε λογής, με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι!

Και βεβαίως υγεία, αγάπη και τα λοιπά.

Φιλιά και καλή μας όρεξη!
Νίκος Ορφανός

Σας εύχομαι να έχετε όλο τον χρόνο μποστάνια γεμάτα,  με φρέσκα λαχανικά και χρώματα. Nα σας γεμίζουν συνέχεια την κουζίνα με λιχουδιές και αρώματα.
Άντυ Παξινός

Στου bostanistas την αυλή
σφάζονται παλικάρια
για της κυράς αρχόντισσας
την όμορφη πουλάδα.

Χρόνια χορτάτα!
Λίνα Παπαδάκη

Εύχομαι η τρυφερότητα κι η χαρά που νιώθουμε όλοι εμείς για το bostanistas να μεταφέρονται σε όλους και να μετατρέπονται σε μυρωδάτες λιχουδιές, λαχταριστά ζαρζαβατικά, ευωδιαστά λουλούδια και γλυκιά ζωή. Χρόνια πολλά και bostanistά!
Χριστίνα Ταχιάου

'Ελάτε κοντά στη γη, χαρείτε τους καρπούς της και επιστρέψτε αγάπη και φροντίδα. Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!
Φιλάρετος Ψημμένος

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'