Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαλέξτε, οργανωθείτε, χαρείτε

της Αναστασίας Λαμπρία ΣυνταγέςΧριστούγεννα, χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το τραπέζι να 'ναι πάντα γεμάτο από όσους γεμίζουν και την καρδιά σας! Κι η κουζίνα σας να 'ναι γεμάτη πάντα από «όλα τα καλά». Ευχές και αγκαλιές ας ανταλλάξουμε σήμερα, παραμονή της γιορτής της προσδοκίας – σε μέρες σκληρές και άχαρες. Πάνω από ένα ζεστό πιάτο, η γκριζάδα κάπως αραιώνει, η θαλπωρή μαλακώνει την ένταση και τις έγνοιες.

Είτε ανήκετε στους προνοητικούς και οργανωμένους είτε σ' αυτούς που πιλαλάνε την τελευταία στιγμή, λύσεις υπάρχουν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Και όλες με την παραδοχή ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για σπατάλες και πολυτέλειες.

Διαλέξτε και μπείτε στην κουζίνα:

Για τους παραδοσιακούς φίλους της γαλοπούλας:
Αγλαϊα Κρεμέζη: Η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της (για όσους έχουν αρχίσει την προετοιμασία ημέρες εγκαίρως) αλλά και Για τους βιαστικούς και πρωτάρηδες – τέλεια λύση για όσους καλούνται να αναμετρηθούν τελευταία στιγμή με το θηριώδες χριστουγεννιάτικο πτηνό.

Η γέμιση είναι το ήμισυ του παντός εν προκειμένω: Γι' αυτό δείτε επιπλέον Για όσους δεν αγαπούν το γάλικο. Και τι θα νοστιμίσει το γαλί; Η Καλή Δοξιάδη έχει τη λύση.

Οι χορτοφάγοι μεν, φίλοι της παράδοσης δε, δεν θα έμεναν παραπονεμένοι.

Για τους αρνητές της γαλοπούλας - το γουρουνάκι:
Χοιρινό ψητό στην κατσαρόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια ετοιμάζει η Θάλεια Τσιχλάκη.

Χοιρινό με σέλινο φτιάχνει η Στέλλα Αλαφούζου. Αντί για σέλινο πράσο, βάζει ο Πέτρος Γκέλας.

Κότσι χοιρινό για θαλπωρή και οικονομία, η Καλή, αλλά μετά το μεθάει και λίγο το κότσι για άλλου είδους νοστιμιά.
Κι αν το ψήσετε το γουρουνάκι, μην ξεχάσετε να φροντίσετε ώστε η πετσούλα του να κάνει κρακ.

Για τους ακόμη πιο εκλεκτικούς αρνητές των γνωστών χριστουγεννιάτικων, προτείνουμε όχι ένα αλλά δύο κασσουλέ, το «χωριάτικο» εμβληματικό φαγητό της Γαλλίας που θερμαίνει μαγικά:
Ο Δημήτρης Ποταμιάνος μας τρατάρει Στεφανωμένα φασόλια με πάπια και η Θάλεια κονταροχτυπιέται με τη δική της εκδοχή.

Θέλετε μεζεδάκια;  Η Αγλαΐα τα ετοιμάζει στο τσάκα-τσάκα. Κι αν είστε μπακούρι, σίγουρα ακολουθείτε τον Δημήτρη Μπούτο που ειδικεύεται στις εργένικες λύσεις.

Αλλά ακόμη κι αν την βγάλετε με μπισκότα (πόσες φορές το 'χω κάνει! γιατί όχι;) φτιάξτε από δίπλα την καλύτερη ζεστή σοκολάτα. Τι πιο χριστουγεννιάτικο;

Να μη σας ζαλίζω άλλο... δείτε όλα τα γιορτινά των bostanistas εδώ, διαλέξτε και στρωθείτε στη χαρμόσυνη δουλειά, αλλά παρακαλώ μην ξεχάσετε να στρώσετε το τραπέζι με την καρδιά σας.
Καλά Χριστούγεννα! 

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'