Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπονδή: στους 50 καλύτερους του κόσμου (και πάλι!)

του Δημήτρη Μπούτου εστιατόρια, Σπονδή, βράβευση

Μπορεί ο φυσικός μας χώρος την περίοδο των γιορτών δύσκολα να υπερβαίνει την πόρτα του σπιτιού, όμως τις μέρες αυτές συχνά θέλουμε συμβολικά να ευχαριστήσουμε λίγο παραπάνω τους οικείους και, φυσικά, τους εαυτούς μας. Καιρός για δώρα λοιπόν, έστω μία φορά τον χρόνο. Και δεν εννοούμε πάντοτε ό,τι μπορεί να χωρέσει σε μια σακούλα: μικρές αποδράσεις ή εμπειρίες ξεχωριστές, που τον υπόλοιπο καιρό σπάνια αποφασίζουμε, όπως ένα πολυτελές γεύμα, θα εκτιμηθούν δεόντως. Μία από τις πλέον δελεαστικές, υψηλού γούστου και πολυτέλειας προτάσεις των ημερών έρχεται από τη Σπονδή, το εστιατόριο-δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη στο Παγκράτι, που από το 1996 προσφέρει τα πιο προσεγμένα δείγματα της κλασικής και μοντέρνας γαλλικής κουζίνας.

Το γιορταστικό μενού (που μπορείτε να δείτε διεξοδικά στη σελίδα της), είναι μια κλιμάκωση γαστρονομικής απόλαυσης και πολυτέλειας, από αυτές που μένουν αλησμόνητες. Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και επίσης το μοναδικό που επί δύο συναπτά έτη (2012-2013) συμπεριλαμβάνεται στην περίφημη λίστα των βραβείων Τhe World’s Best 50 Restaurants.

Η τιμητική αυτή επιλογή ήρθε από τα μέλη του περιώνυμου βρετανικού Restaurant magazine, υπεύθυνο για τη διοργάνωση των εν λόγω βραβείων. Επί της διαδικασίας, μια ομάδα 900 ειδικών επιλέγει τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως, με σειρά προτίμησης, αφού πρώτα γευματίσει σε αυτά. Η Σπονδή κατάφερε, ως φαίνεται, να κερδίσει τις εντυπώσεις όπως ακριβώς συνέβη και τον περασμένο Μάρτιο, που ανανέωσε τα Michelin αστέρια της, τα οποία για πρώτη φορά είχε λάβει το 2008. Επίσης, τον Δεκέμβριο που ακολούθησε, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με τη λίστα The European 50 Best Restaurants. Εντός συνόρων, μετρά 12 συνεχείς χρονιές πρωτιάς στην κατάταξη των Χρυσών Σκούφων.

Σπονδή

Photo: kimkian@Flickr
Photo: kimkian@Flickr

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Τηλ.: 2107 564 021
E-mail: info@spondi.gr
spondi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'