Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αφρός και φυσαλίδες

του Νίκου Κακαρίκα αφρώδης οίνος, σαμπάνια

Γιορτές έρχονται και τα εορταστικά τραπέζια χρειάζονται απαραιτήτως καλό κρασί. Οι αφρώδεις οίνοι κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά με τους Έλληνες παραγωγούς να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους ανταγωνιστές τους.

Amalia Brut
Amalia Brut

Η εκδήλωση "Αφρός και Φυσαλίδες 2013", η οποία έγινε και φέτος στην Μεγάλη Βρετανία, έκανε αυτούς που την επισκέφτηκαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τις εγχώριες παρουσίες.

Ακακίες Sparkling, krasiagr.com
Ακακίες Sparkling, krasiagr.com

Πέρα από τις επιβλητικές γνωστές σαμπάνιες και τα διάσημα αφρώδη κρασιά από την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι Έλληνες οινόφιλοι και γνώστες, όπως και απλοί περίεργοι επισκέπτες, είχαν την τύχη και την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις ελληνικές ετικέτες αφρώδους κρασιού, για τις οποίες αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε και να στηρίξετε.
Συγκεκριμένα, τo Matamis Brut, το Amalia Brut και το Ακακίες Sparkling αποτελούν εξαιρετικές επιλογές από Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι αγαπούν και τιμούν αυτό που κάνουν.

Matamis Brut, matamis-wines.com
Matamis Brut, matamis-wines.com

Τώρα, τις γιορτές, είναι μια καλή ευκαιρία να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την εγχώρια παραγωγή καλού κρασιού και την διάδοση του στην Ε.Ε.. Κατά μια έννοια είμαστε υποχρεωμένοι να επιβραβεύσουμε αυτούς τους “τρελούς” Έλληνες οινοπαραγωγούς που συνεχίζουν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα της μαζικής παραγωγής και κόντρα στο ρεύμα των μεγάλων κερδών εις βάρος της ποιότητας.

Δείτε το προφίλ του Νίκου Κακαρίκα στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'