Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ο μουσακάς του καλοκαιριού που δεν θα σας ταλαιπωρήσει

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε (και νηστεύουμε)

της Κατερίνας Γκίκα Συνταγέςσπανάκι, καλαμάρια, νηστεία

Νηστεία ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω, ειδικά όταν αυτή ήταν επιβεβλημένη λόγω της οικογενειακής παράδοσης. Έτσι άρχισα από μικρή να αυτοσχεδιάζω στην κουζίνα, ώστε τουλάχιστον η νηστεία να αντέχεται. Διαπίστωσα πως υπάρχει ένα πιάτο που κάνει νηστεύοντες και μη να υποκλιθούν στο μεγαλείο της γεύσης του - και αυτό είναι νηστίσιμο!

Photo: tobiascooks.com
Photo: tobiascooks.com

Καλαμαράκια με σπανάκι

Υλικά (για τέσσερα άτομα)

  • 1 κιλό καλαμάρια φρέσκα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 ποτηράκι λάδι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • μερικά κλωνάρια άνηθο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια 
  • 1 μεγάλο ποτήρι κρασί
  • 1 τσίλι
  • 2 ντομάτες
  • 1 λεμόνι

Παρασκευή
Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα στεγνώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι όπου έχουμε προηγουμένως ζεστάνει το λάδι. Τα φέρνουμε μερικές στροφές και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσουν στον ροδαλό ζωμό που βγάζουν.

Προσθέτουμε στην συνέχεια, ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμυδάκια με το μάραθο και τον άνηθο. Όταν το κρεμμύδι αρχίζει να χρυσαφίζει, σβήνουμε με ένα γενναίο ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σπανάκι, φρεσκοπλυμένο με τα υγρά του. Ανακατεύουμε και τρίβουμε από πάνω δυο ζουμερές κόκκινες ντομάτες, ρίχνουμε αλάτι, ένα καυτερό τσίλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σε είκοσι λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρεται στο πιάτο με λίγο λεμόνι. Κι επειδή νηστεία και αμαρτία πάνε μαζί, ενδώστε και σε ένα κομμάτι τυρί φέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κατερίνας Γκίκα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'