Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γιορτάζουμε: ο μικρός σπόρος μεγαλώνει

του Κώστα Λιονουδάκη bostanistas

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας μικρός σπόρος, που παρέμενε αφύτευτος. Για καλή του τύχη, πριν από ένα χρόνο, μια οικογένεια τον υιοθέτησε και τον έβαλε προσεκτικά στο χώμα. Το νέο φυντάνι έβγαλε φύλλα, λουλούδια κι άρχισε να δίνει τους πρώτους του καρπούς. Εξαιρετικής ποιότητας.

Photo: gardenista.com
Photo: gardenista.com

Το φυντανάκι νιώθει πλέον ασφάλεια στη νέα του οικογένεια. Άλλωστε έχει και εξαιρετικούς γονείς. Ο μπαμπάς του είναι πρωταγωνιστής και το νοιάζεται διαρκώς. Φαίνεται να το έχει πρώτο στην προβολή της σκέψης του κάθε μέρα. Πού να δείτε όμως και τη μαμά του! Λαμπρή κυρία με πολύ χιούμορ, νοιάζεται για όλους στην οικογένεια να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Έχει πολλά αδέλφια αυτή η οικογένεια. Ακούνε όλα τη μαμά και μοιράζονται τις δουλειές. Μερικά ασχολούνται με το μποστάνι και παράγουν λαχταριστά φρούτα και λαχανικά. Άλλα θα τα βρεις στην κουζίνα να μαγειρεύουν με απίστευτη τέχνη, σκέτη ευλογία! Μερικά ζυμώνουν και φτιάχνουν ψωμί κι άλλα έχουν τον νου τους μόνο για γλυκά. Πάντως η μαμά τελευταία έχει ένα κόλλημα με τις μακαρονάδες.

Το φυντανάκι μαθαίνει πολλά μέσα στην οικογένεια. Κι ό,τι μαθαίνει, δεν το κρατάει για τον εαυτό του. Θέλει να το μοιραστεί με τους φίλους του. Έχει πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο και συνεχώς αυξάνονται. Το παρακολουθούν, το συμβουλεύονται, το αγαπάνε σε καθημερινή βάση.

Σήμερα, το σποράκι που έγινε φυντανάκι έχει γενέθλια. Έκλεισε τον πρώτο του χρόνο κι έβαλε τα καλά του. Είναι πολύ χαρούμενο γιατί θα γιορτάσει με την οικογένεια του και τους χιλιάδες φίλους του. Μαζί τους ονειρεύεται το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Παραλίγο να ξεχάσω να σας αναφέρω και το όνομα του: Bostanistas!
Ας του ευχηθούμε λοιπόν: Χρόνια πολλά! Να τα εκατοστήσει!

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Λιονουδάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'