Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Νάουσα, ξινόμαυρη πόλη

της Χριστίνας Ταχιάου Νάουσα, ξινόμαυρο, Μπουτάρη

Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το αγαπημένο μου κρασί, «Η Νάουσα του Μπουτάρη» θα σου απαντήσω. Δεν ξέρω τι έχω με το συγκεκριμένο κρασί, αλλά το νιώθω σαν δικό μου, σαν το σπίτι μου. Δε με νοιάζει αν είναι το καλύτερο, με νοιάζει ότι είναι αυτό που προτιμώ από οποιοδήποτε άλλο. Όσα ακριβά, σπάνια, μεστά, γινωμένα, πεπαλαιωμένα κρασιά κι αν υπάρχουν γύρω, αν υπάρχει «Νάουσα Μπουτάρη», θα τους γυρίσω την πλάτη και θα κολλήσω μαζί της. Μου αρέσει το μπουκάλι, μου αρέσει η ετικέττα, μου αρέσει το ξινόμαυρο άρωμα, η γνώριμη, σταθερή, ξινόμαυρη γεύση, το βαθύ χρώμα της.

Ίσως κι ένας λόγος που αγαπώ αυτήν την πόλη να είναι το όνομα του κρασιού αυτού. Ο Μπουτάρης πρόλαβε και πήρε το όνομα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η περιοχή βγάζει εξαιρετικά ξινόμαυρα κρασιά, έχει ωραίες ταβέρνες με καλό φαγητό, ζεστή ατμόσφαιρα και κόσμο παθιασμένο με την πόλη. Να μην επεκταθώ στο Βέρμιο, στα γύρω χωριά, στα Τρία Πέντε Πηγάδια και το αγαπημένο μου χιονοδρομικό!

Πέρσι οι Ναουσαίοι βάφτισαν την πόλη τους «Πόλη των γεύσεων», προωθώντας δράσεις σχετικά με το branding προϊόντων οίνου και γεύσεων, τον οινικό και γαστρονομικό τουρισμό και τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις. Φέτος, την ανακήρυξαν «Πόλη του οίνου» και μας καλούν στις 13, 15 και 15 Δεκεμβρίου να πάρουμε μέρος στη γιορτή του ξινόμαυρου.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαγωνισμοί μαγειρικής, επισκέψεις σε οινοποιεία, ημερίδες, συζητήσεις για το μέλλον του ξινόμαυρου, γευσιγνωσίες, περίπατοι και προβολή του Chocolat, με συνοδεία ροφήματος σοκολάτας και ξινόμαυρου είναι ο κορμός των εκδηλώσεων του τριημέρου.

Για το ξινόμαυρο, γράφους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Έχει χρώμα ρουμπινί, πολυσύνθετο άρωμα, οξύτητα εξαιρετική και τελείωμα δυναμικό. Αποπνέει φινέτσα σε κάθε γουλιά και συντροφεύει κάθε στιγμή γαστρονομικής απόλαυσης. Κουβαλάει όλη τη χάρη της οινικής παράδοσης της Νάουσας. Παρακινεί σε έρευνα και σκληρή δουλειά παλιούς και νέους οινοπαραγωγούς»

Χωρίς αμφιβολία! Και του χρόνου, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις!
http://www.wine-days.gr/el/index.htm

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'