Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Του κρασιού μας οι πρωταθλητές

του Δημήτρη Μπούτου ελληνικά κρασιά, κτήμα Γεροβασιλείου, κρασί, βράβευση

Αλάθητες διακρίσεις από περιλάλητους οινοκριτικούς και παγκοσμίως φημισμένα έντυπα, ένα μουσείο οίνου - πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και ένας ξεχωριστός αμπελώνας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου τα έσοδα από την παραγωγή θα διατίθενται σε ιδρύματα κατόπιν πλειστηριασμού. Οι αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες και βραβεύσεις του Κτήματος Γεροβασιλείου δεν έχουν τέλος, όμως τους τελευταίους μήνες το Κτήμα της Επανομής πρόκειται να κερδίσει ένα πράγματι “μεγάλο στοίχημα”: αντιπροσωπεύει τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards), υπό τον τίτλο "National Champion”, ως μοναδικός πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού. Ο εν λόγω θεσμός προβάλλει διεθνώς, από το 2007, τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών (δείτε εδώ σχετικά).

φωτό: Έβελυν Φώσκολου
φωτό: Έβελυν Φώσκολου

Πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκαν οι ελληνικές συμμετέχουσες επιχειρήσεις και από τον χώρο του οίνου επιλέχθηκε αποκλειστικά το Κτήμα Γεροβασιλείου. Επιτυχής λοιπόν η πρώτη φάση αλλά η δοκιμασία μόλις τώρα ξεκινά: οι πρωταθλήτριες εταιρείες υποβάλλουν μια σύντομη μα περιεκτική παρουσίασή τους σε μορφή video και εν συνεχεία αξιολογούνται από τους καθορισμένους κριτές για να διακριθούν με τον τίτλο «Ruban D' Honeur», που αυτομάτως τις κατατάσσει στις δέκα κορυφαίες εταιρείες της κατηγορίας τους πανευρωπαϊκά. Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2014 και το στάδιο εκείνο θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις ενώπιον πάνελ και κριτών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποφανθούν για τους τελικούς νικητές τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η πραγματική δύναμη των εταιρειών όμως, οι καταναλωτές, δεν θα μπορούσαν να μένουν αμέτοχοι στη διαδικασία. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τον κορυφαίο, κατά τη γνώμη τους, National Champion της κάθε χώρας. Ήδη από τον Νοέμβριο ως και τις αρχές του Ιανουαρίου μπορούμε να παρακολουθούμε στη σχετική σελίδα το video του Κτήματος και να ψηφίζουμε στο διπλανό πεδίο για την ανακήρυξή του σε "National Public Champion" για την Ελλάδα, στηρίζοντάς το να συνεχίσει δυναμικά στις φάσεις που έπονται. Η διαδικασία απλή και ταχύτατη - αρκούν μόνο δύο κλικ και μερικά δευτερόλεπτα.

Photo: premiumgreekwines@Flickr
Photo: premiumgreekwines@Flickr

Σαφώς οι ετικέτες Γεροβασιλείου έχουν κερδίσει το δικό τους μερίδιο στην ελληνική αγορά κρασιού - και την εκτίμηση των εγχώριων οινόφιλων - όμως τούτη η διάκρισή τους ενισχύει σημαντικά το κύρος τους σε ευρωπαϊκό πια επίπεδο, δίνοντας στα ούτως ή άλλως ποιοτικά ντόπια κρασιά τους τα εφόδια για να εισέλθουν στις ευρωπαϊκές κάβες δυναμικά και με τη δέουσα αναγνώριση.

Όπως δήλωσε ο Adrian Tripp, διευθύνων σύμβουλος των Ε.Β.Α.: «Tα τελευταία 7 χρόνια έχουμε λάβει ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων από εταιρείες με όραμα. Όμως ελάχιστες έχουν την τύχη να αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους, να συναγωνιστούν άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και να διακριθούν ανάμεσα στις καλύτερες. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να έχει ανακηρυχθεί μία εταιρεία “National Champion” και μαζί με τους σπόνσορες και τους υποστηρικτές μας ανυπομονούμε να δούμε την Ελλάδα στον επόμενο γύρο».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, καθώς και την αναλυτική λίστα με τους υποψήφιους, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα τους, businessawardseurope.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'