Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: χειμώνας στο Αιγαίο

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρονάδα, τόνος

Έκανε αυτό που πολλοί ονειρευόμαστε. Τα βρόντηξε όλα κι έφυγε. Έκλεισε την πόρτα στο ωραίο αθηναϊκό του διαμέρισμα, που πολλοί ζήλευαν, σε λίγο το ξενοίκιασε κιόλας, έβαλε τα απαραίτητα σ’ έναν σάκκο (τόσα μόνο τελικά χρειάζονται), τον πολύτιμο υπολογιστή του και τον ανήσυχο κούταβό του. Όλοι, φίλοι και συνεργάτες, το μάθαμε αφού πια είχε εγκατασταθεί στο νησί. Εκπλαγήκαμε - από ζήλια κυρίως. Χτες βράδυ μου 'στειλε ένα ηλεκτρονικό ραβασάκι. Αυτή είναι η μακαρονάδα του. Την λέει του Αιγαίου, όχι τόσο εξαιτίας των υλικών αλλά λόγω της θέας που ανοίγεται μπροστά του την ώρα που την απολαμβάνει.

Η μακαρονάδα του χειμωνιάτικου Αιγαίου 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι no7
  • αλάτι μόνο για το νερό των μακαρονιών
  • 1κουταλιά καλό ελαιόλαδο – ο αναχωρητής εμπνευστής της μακαρονάδας χρησιμοποιεί ΕΟΝ
  • 1 χούφτα κάπαρη
  • μερικά κλαδάκια-φύλλα κρίταμου σε άλμη
  • 1 βαζάκι τόνο Αλοννήσου με το λάδι του
  • φρέσκια ρίγανη
  • χλωρό θυμάρι
  • λευκό τηνιακό τυράκι

Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια στο αλατισμένο νερό, ετοιμάζουμε τις νοστιμιές που θα τα συντροφέψουν.
Χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι, ελάχιστο λάδι κι εκεί περνάμε τον κρίταμο και τις κάπαρες για 1-2 λεπτά. Τους προσθέτουμε τον καλό τόνο Αλοννήσου με το λαδάκι της συσκευασίας του. Φυλλαράκια ρίγανης, λίγο θυμάρι – αυτό είναι όλο.

Τα καυτά ζυμαρικά ερχονται σε επαφή με τον μυρωδάτο τόνο. Μικρά κομματάκια από το λευκό τυράκι της Τήνου προστίθενται τελευταία στιγμή, θα λιώσουν και θα κάνουν κρεμώδη την μακαρονάδα.

Εμείς ούτε ορίζοντα ούτε θέα στο πέλαγο διαθέτουμε, επιβάλλεται να την φανταστούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'