Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Feta bar; Τι λες τώρα;

της Χριστίνας Ταχιάου γαλακτοκομικά, φέτα, Θεσσαλονίκη

Ήμουν με το ποδήλατο ένα πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρατηρώντας τις αλλαγές. Μια - δυο βδομάδες να κάνω να περάσω από ένα σημείο και το βρίσκω διαφορετικό. Κάποιος έκλεισε, κάποιος άνοιξε, κάποιο νέο στέκι δημιουργήθηκε, κόσμος μεταφέρθηκε από το ένα καφέ στο άλλο.

Στην Παύλου Μελά είδα ένα καινούργιο χώρο αλλά κάτι πολύ περίεργο τράβηξε την προσοχή μου. Καταρχάς, μάλλον δεν επρόκειτο για καφέ. Κι αυτό επειδή ο χώρος είναι φωτεινός κι ανοιχτόχρωμα διακοσμημένος, σε αντίθεση με τα καφέ της Θεσσαλονίκης που, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, δίνουν έμφαση σε σκουρόχρωμη και μαύρη διακόσμηση. Προφανώς αυτό αρέσει στον κόσμο (βλέπε Μικέλ).

Αυτό που έβλεπα ήταν ανοιχτόκαρδο κι έμοιαζε περισσότερο με μοντέρνο μπακάλικο. Τι δουλειά είχαν, όμως, οι πάγκοι μπαρ κι οι καλοντυμένες κυρίες να κάθονται στα σκαμπώ πλάι σε ζευγάρια και πολύ νέα άτομα; Τελικά, δεν είναι ούτε καφέ ούτε μοντέρνο παντοπωλείο: είναι ένα μοντέρνο γαλακτοπωλείο - αλλά όχι μόνο! - με την ονομασία Feta Bar κι άνοιξε πριν 10 μόλις μέρες. «Είμαστε παραγωγοί από τα Γρεβενά» λέει ο ιδιοκτήτης Γιώργος Παπαστεργίου «και θέλουμε να φέρουμε σε πρώτο πλάνο την πώληση όλων των προϊόντων μας και να επαναπροσδιορίσουμε το ελληνικό πρωινό».

Έτσι, λοιπόν, στο Feta Bar πωλούνται γαλακτοκομικά, τυριά, γάλατα, γιαούρτι, ξινόγαλα, όλα από την εταιρία Kourellas. Φέτα αιγοπρόβεια, φέτα πρόβεια, φέτα αιγοπρόβεια βαρελίσια, λευκό αγελαδινό τυρί, λευκό κατσικίσιο, λευκό light τυρί, μοσχοτύρια κλπ. «Το γάλα έρχεται καθημερινά από τα Γρεβενά. Πολλά προϊόντα μας έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πιο πρόσφατο, το Παγκόσμιο Βραβείο Γεύσης στην έκθεση τροφίμων ANUGA, για τη φέτα μας με τρούφα Γρεβενών».

Εκτός αυτών το κατάστημα διαθέτει ελιές, λάδι εξαιρετικής ποιότητας ενώ προσφέρει πιάτα δημιουργικής κουζίνας με πρώτες ύλες από την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να φανούν όλες οι εφαρμογές της φέτας και των υπόλοιπων τυριών. «Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, από φάβα και κάπαρη Σαντορίνης μέχρι ξινό νερό Φλώρινας και γλυκά από γυναικείο συνεταιρισμό της Δράμας. Τα πιάτα μας συνοδεύονται από επιλεγμένα κρασιά από μικρούς παραγωγούς».

Γιαούρτι biopan με πιπεριά φλωρίνης, τσίλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, ανθό αλατιού
Γιαούρτι biopan με πιπεριά φλωρίνης, τσίλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, ανθό αλατιού

Το πρωινό είναι ένα concept από μόνο του. «Ελληνικό πρωινό. Γιαούρτι, αβγόφετες, ομελέτα, φυσικοί χυμοί, γάλα, καφές gourmet». Εξαιρετική ποιότητα, ανταγωνιστικές τιμές και μοντέρνος τρόπος μαγειρικής είναι το τρίπτυχο του Feta Bar. Η Θεσσαλονίκη επελέγη επειδή «αφενός είναι κοντά ο τόπος παραγωγής, τα Γρεβενά κι αφετέρου η Θεσσαλονίκη είναι πόλη δείκτης για νέες ιδέες και εγχειρήματα».

Η εταιρία Kourellas είναι, κατά βάση, εξαγωγική. Από τα 11-13 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου τζίρου το 80% προέρχεται από το εξωτερικό. Αυτό είναι το πρώτο σημείο λιανικής πώλησης.

[Ο σχεδιασμός του καταστήματος έγινε από τους 5​7+173 designers]

Mia Feta Feta Bar - δείτε και τη σχετική σελίδα στο facebook

 

Παύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 221 120
Παραγωγή: kourellas.gr
1ο χλμ Γρεβενά - Μέγαρο, τηλ 24620 87150

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'