Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Εθισμένη στη σοκολάτα

της Λεονί Σταφυλά Συνταγέςσοκολάτα, μπισκότα

Μ’ αρέσει να πειράζω τις συνταγές - διαλέγω κάποια που μ’ αρέσει κι αρχίζω να προσθέτω ή να αφαιρώ για να την φέρω στα μέτρα μου. Συνήθως. Γιατί σ’ αυτά τα μπισκότα, που περιγράφω σήμερα, δέκα χρόνια τώρα που τα είχα δει στο αμερικάνικο Gourmet, δεν έχω αλλάξει τίποτα - το μόνο που θα κατάφερνα θα ήταν να χαλάσω την τέλεια γεύση τους.

Προσοχή όμως, είναι μπισκότα εθιστικά! Αρκετά μαλακά αλλά και τραγανά, καθώς έχουν χοντρά κομμάτια αμύγδαλο, αρκετά άγλυκα στο εσωτερικό τους αλλά καραμελωμένα στο εξωτερικό, καθώς έχουν ψηθεί με την άχνη. Δεν έχω λόγια, είναι τα πιο ωραία μπισκότα που έχουν βγει από τον φούρνο μου. Και δεν είναι η δική μου ιδέα - το λένε ένα σωρό δεκάχρονα που δέχτηκαν να γίνουν οι δοκιμαστές μου!

Μπισκότα σοκολάτας

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζάνι κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 λοβό βανίλιας, τα σποράκια
  • 150 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (όσο πιο πικρή τόσο καλύτερα)
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγαλούτσικο μπολ χτυπάω με το μίξερ χεριού το βούτυρο με το μισό φλιτζάνι της ζάχαρης να αφρατέψει και προσθέτω συνεχίζοντας το χτύπημα το αυγό, τα σποράκια της βανίλιας και λίγο - λίγο το μίγμα του αλευριού.

Προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω με μια κουτάλα να πάνε παντού. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνω λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου (μπορεί να χρειαστούν και δυο).

Σε ένα μπολ βάζω το 1 φλιτζάνι της ζάχαρης άχνης. Παίρνω κομμάτια από τη ζύμη (περίπου μια κουταλιά για το κάθε μπισκότο) τα κάνω μπαλάκι και τα πατάω με την παλάμη μου να γίνουν στρογγυλά και πλατιά. Τα βουτάω στο μπολ με την ζάχαρη να καλυφθούν καλά και τα ακουμπάω στην λαμαρίνα. Τα ψήνω περίπου 10 λεπτά (όταν βγουν θα είναι μαλακά), τα αφήνω να κρυώσουν και τα πασπαλίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

Στο μέγεθος της κουταλιάς βγαίνουν γύρω στα 60 μπισκότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Λεονί Σταφυλά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'