Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γκαθπάτσο «στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»      

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χαλβάς ανατολίτικος, ο αλλιώτικος

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςχαλβάς, σιμιγδάλι

Τον χαλβά στην Ελλάδα τον συνηθίζουμε με ελαιόλαδο, που πραγματικά του δίνει έναν υγιεινό χαρακτήρα και σε κάνει να τον τρως χωρίς πολλές τύψεις. Στην Ανατολή όμως τον κάνουν λίγο διαφορετικά, χρησιμοποιώντας μπόλικο βούτυρο και γάλα φρέσκο αντί για νερό. Αν αγαπάτε λοιπόν τη γεύση του, δοκιμάστε και τούτη την αυθεντική ανατολίτικη παραλλαγή.

Photo: onehungrymama.com
Photo: onehungrymama.com

Υλικά για μια μεγάλη φόρμα

  • 2 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 5 φλιτζ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια χωρίς βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε μαζί το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα σ’ αυτή τη κατσαρόλα το σιμιγδάλι με τα κουκουνάρια και ανακατεύετε συνεχώς. Βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να γίνει σαν πηκτό μέλι.

Photo: onehungrymama.com
Photo: onehungrymama.com

Μόλις το μίγμα μας ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα, είναι σχεδόν έτοιμος.

Τον αφήνετε να κρυώσει και τον βάζετε σε μία φόρμα για κέικ ή ένα στρογγυλό σκεύος. Αφού κρυώσει αρκετά, τον ξεφορμάρετε και τον σερβίρετε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τριμμένο αμύγδαλο, κανέλα και ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'