Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Και ο Παπούλιας bostanista

της Χριστίνας Ταχιάου έλληνες παραγωγοί, ελληνικά προϊόντα, βράβευση

Καμαρώνουμε σαν τα γύφτικα σκεπάρνια όποτε ανακαλύπτουμε πρωτοπόρους παραγωγούς, νέα προϊόντα, καινοτόμους αγρότες, τολμηρούς επιχειρηματίες. Θέλουμε να πετύχουν, επιθυμούμε να προβάλλονται, να δίνουν το παράδειγμα σε άλλους, να διατηρούν πάντα την ποιότητα χωρίς την οποία τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν καμιά τύχη στις αγορές του εξωτερικού.

Απολαύσαμε τον Σεπτέμβριο μια «φουρνιά» από την κατηγορία που περιγράφω παραπάνω, στην ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Άνθρωποι της δουλειάς, χαμογελαστοί και ορεξάτοι, κανονικά πρόσωπα χωρίς lifting και υπερβολικά φτιασίδια, μακριά από την έπαρση που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να συνοδεύει την «επιτυχία», χωρίς τις ακριβές μάρκες ρούχων και αξεσουάρ «αυτών που τα κατάφεραν» και μας είχαν μπουχτίσει τόσα χρόνια, μιλούν απλά, σχεδόν απορώντας για το γεγονός ότι υπάρχει ακροατήριο για να μιλήσουν για κάτι τόσο φυσικό, όσο η ενασχόλησή τους με τη γη και τα προϊόντα τους.

Χθες, Τετάρτη, τους δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με παριστάμενους, συγκινήθηκε ιδιαιτέρως, καθώς είναι γνήσιο τέκνο της Ηπειρωτικής γής και, όπως θα διαβάσετε στο δελτίο του Υπουργείου, για κάθε προϊόν είχε ένα σχόλιο ή μια θύμηση να καταθέσει.

«Σπουδαία τα λάχανα» θα πει κάποιος, «που τους βράβευσε ο Πρόεδρος», ενώ ορισμένοι ίσως θυμηθούν τη φοράδα με το αλώνι. Όχι, αγαπητοί, δεν είναι έτσι. Μπορεί μια βράβευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη φέρνει επιδοτήσεις αλλά είναι μια «ηθική επιδότηση». Και, φυσικά, προβολή παραδείγματος προς τα έξω. Κι όπως είπε ο κύριος Παπούλιας, «Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι’ αυτόν που λέγει “δεν γίνεται τίποτα”».

Εδώ είμαστε κι εμείς, στο bostanistas, για να ανακαλύπτουμε «φωτεινά και δυναμικά παραδείγματα». Στη διάθεσή σας, πάντα, για υποδείξεις και σχόλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'