Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η ατζέντα: επιδοτήσεις και γάλα στα νηπιαγωγεία

των bostanistas δράσεις, έκθεση, εκδηλώσεις

Ετοιμάζουμε τη φθινοπωρινή μας ατζέντα: Ποιες είναι οι δράσεις, τα επιχειρηματικά προγράμματα και οι εκδηλώσεις που συμβαίνουν αυτή την εποχή και ενδιαφέρουν τους απανταχού bostanistas;

Photo: virginhoney@Flickr
Photo: virginhoney@Flickr

Επιχορηγήσεις

Το Ε.Σ.Π.Α. πρόκειται να διαθέσει επιχορήγηση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ για υποψήφιους νέους αγρότες από 18 έως 40 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους καλλιέργεια - επιχείρηση και θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Οκτωβρίου. Η επιδότηση θα δοθεί μέσω του προγράμματος “Εγκατάστασης Νέων Γεωργών” και τα ποσά που θα διατεθούν κατανέμονται ως εξής:

  • Ως και 20.000 ευρώ για καλλιέργειες σε ορεινές περιοχές
  • Μέχρι 17.500 ευρώ σε μειονεκτικές περιοχές
  • και 15.000 ευρώ για καλλιεργητικές πρωτοβουλίες σε λοιπές περιοχές

Για αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 69 85 210 και το γραφείο πληροφόρησης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π.Α.Ε. στο τηλ. 80 111 36 300.

Δράσεις

1. Για πρώτη φορά, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υλοποιείται το κοινοτικό μέτρο επιδότησης για την κατανάλωση γάλακτος με χαμηλό κόστος σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και λύκεια της χώρας. Το μέτρο προβλέπει την, εντός του σχολείου, κατανάλωση γάλακτος από τους μαθητές σε τιμή περίπου 0.18 ευρώ ανά λίτρο. Τα χρήματα της επιδότησης προέρχονται από κοινοτικούς πόρους, το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς το παρόν στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί σε τρία δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας Αττικής.
* Φορέας υλοποίησης είναι η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελευσίνας.

2. Κάθε χρόνο, από τον Νοέμβριο ως και τον Φεβρουάριο, το Πελίτι, η εναλλακτική κοινότητα που στόχο έχει τη διάσωση και διάδοση ντόπιων σπόρων και ποικιλιών, διαθέτει δωρεάν σπόρους που συλλέγονται από τα μέλη της ή παραχωρούνται από συνεργαζόμενους καλλιεργητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω ΕΛ.ΤΑ. να ενημερώνουν την κοινότητα για τους σπόρους που επιθυμούν να λάβουν, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας της.

Εκδηλώσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και Διατροφής 2013 η επιστημονική ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις σχετικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στοχεύοντας την άρτια ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.
Την Τετάρτη λοιπόν, στις 16 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο Δελφών και Σκουφά στο Κολωνάκι, από τις 12:00 μ.μ. έως και τις 7:00 μμ., έξω από το "Εν Δελφοίς", θα διεξαχθούν σχετικές ομιλίες ενώ στις 8:00 θα πραγματοποιηθεί η βραδινή εκδήλωση της διοργανώτριας ομάδας.
Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'