Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ας αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι με ένα ραβανί

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα γαλλικά φιλιά δεν έχουν τέλος

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςπρωινό, ψωμί, αυγά, french toast

Όσοι δεν κάνουν απλωτές σήμερα στη θάλασσα κι όσοι δεν κάνουν μακροβούτια στο άγχος τους, ας πάρουν μιαν βαθιά ανάσα, τόσο μεγάλη όσο απαιτεί ένα γαλλικό φιλί. Και δίπλα στους επαναληπτικούς καφέδες της Kυριακής ας χαρούν τα french toasts, που τόσο άχαρα και αντιερωτικά στα καθ’ ημάς έχουν αποδοθεί με τον απωθητικό όρο «αυγοφέτες». Εμείς εδώ, τα αποκαλούμε γαλλικά φιλιά και μ’ αυτά θέλουμε να ξυπνάμε (και) τις Κυριακές. Για την πιο απλή εκδοχή τους, εχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Σήμερα, τους προσθέτουμε αρώματα.

Γαλλικά φιλιά με λεμόνι και τζίντζερ

(για 8 φέτες)

  • 8 παχουλές φέτες μπαγιάτικο (όχι κατάξερο) καλό ψωμί
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζ. άπαχο φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουτ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. γιαούρτι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά κανένα τριμμένη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • ¼ φλυτζ. καστανή ζάχαρη
  • μέλι

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, μαζί καλά, τα αυγά, το γάλα, το τζίντζερ, το ξύσμα & χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, την κανέλα.
Μουλιάζουμε κάθε φέτα ψωμί από τις δύο όψεις της, για 2-3 λεπτά, να εισδύσει καλά το υγρό μίγμα αλλά και να μη διαλύσει το ψωμί.

Το τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε τις φέτες μέχρι να πάρει η μια πλευρά χρυσοκάστανο χρώμα και τότε πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη.

Αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά να καραμελώσει. Επαναλαμβάνουμε και με τις άλλες όψεις του ψωμιού προσθέτοντας βούτυρο λίγο λίγο στο τηγάνι αν έχει σωθεί.

Βγάλτε την καφετιέρα από τη φωτιά και ταυτόχρονα σερβίρετε τις φέτες σε ζεστή (παρακαλώ πιατέλα). Οι ασυγκράτητοι μπορούν να στάξουν και λίγο μέλι πάνω από τις καραμελωμένες φέτες τους.

Ας κρατήσει η Κυριακή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'