Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Και η Όπρα bostanista;

της Λίνας Παπαδάκη φάρμα, λαχανόκηπος, μποστάνι, Όπρα

«Ό,τι έτρωγα όταν μεγάλωνα προερχόταν από το ένα στρέμμα γης που είχε και καλλιεργούσε η γιαγιά μου στο Μισισίπι. Το να με έχει αξιώσει η ζωή να μπορώ πλέον να παράγω τα δικά μου προϊόντα, και μάλιστα στο Μάουι, είναι για μένα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Γιατί ό,τι βγαίνει από τη γη είναι σαν κόσμημα. Ό,τι πιο πολύτιμο μας χαρίζει η φύση».

Photo: Chris Craymer, oprah.com
Photo: Chris Craymer, oprah.com

Δεν είναι η τάση της νέας επιχειρηματικότητας που έκανε την Όπρα να ασχοληθεί με τα κηπευτικά και τα φρούτα της μάνας - γης. Είναι η ανάγκη να επιστρέψεις στην αγνότητα που 'χες παιδί. Αυτό το κίνημα γίνεται μόδα και εξαπλώνεται δυναμικά μέσω των γνωστών χολιγουντιανών και τηλεοπτικών σταρ. Είναι η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος που σε σπρώχνει στα συστατικά της δημιουργίας και το κρυφό χαμόγελο όταν ψηλώνει ο μίσχος. Εξαγνισμός για μια πορεία που στριμώχνει τη συνείδηση και διέξοδος απολογισμού.

Η στροφή στη γη και στα δικά σου προϊόντα, ακόμη και στη λάιφ - στάιλ της εκδοχή, δεν έχει στραβό. Ο καθένας ψάχνει για επαναφορά και είναι καλό να ξυπνάς καμιά φορά από την ευκολία της επιβεβλημένης θλίψης. Χώμα, γλάστρα και νερό. Αξίζει όσο ένα πακέτο τσιγάρα, ένα ταξί και ένα ποτό. Κι έχει και αύριο.

Δείτε το προφίλ της Λίνας Παπαδάκη στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'